Steinmeier: Irak'ın bölünmesini önlemek zor olacak

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Irak-Şam İslam Devleti'nin terör saldırıların çok aşan bir potansiyele ulaştığını söyledi.Berlin'de açıklama yapan Steinmeier, "Bu, gelecekte sadece Irak'ta değil tüm bölgede ilgilenmemiz...

Google Haberlere Abone ol
Steinmeier: Irak'ın bölünmesini önlemek zor olacak

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Irak-Şam İslam Devleti'nin terör saldırıların çok aşan bir potansiyele ulaştığını söyledi.

Berlin'de açıklama yapan Steinmeier, "Bu, gelecekte sadece Irak'ta değil tüm bölgede ilgilenmemiz gereken bir güç olacak. Irak'ın bölünmesini önlemeyi ve soruna siyasi çözüm bulmayı da kolaylaştırmayacak bir güç." dedi.

Faslı mevkidaşı Selahaddin Mezuar ise Alman bakanla görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, krizin Irak dışına sıçraması gibi büyük bir tehditle karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Mezuar, Lübnan ve Ürdün'ün gibi bölge ülkelerinin desteklenmesini istedi.

Alman Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer de yabancı askerlerin çekilmesinin ardından Afganistan'da da Irak'takilere benzer gelişmelerin yaşanacağını düşünmediğini söyledi. Schaefer, uluslararası toplumun benzer bir güç boşluğu oluşmaması için çalıştığını ifade etti. Bununla birlikte 2015'ten sonra Afganistan'da neler olabileceğini kimsenin tahmin edemeyeceğini de sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar