Sosyal Demokratlar, Merkel'in başbakanlığına 'evet' dedi

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyeleri, Hıristiyan Birlik partileri ile kurulacak Büyük Koalisyon’a ‘evet’ dedi.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal Demokratlar, Merkel'in başbakanlığına 'evet' dedi

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyeleri, Hıristiyan Birlik partileri ile kurulacak Büyük Koalisyon’a ‘evet’ dedi. Seçim sonuçları hakkında bilgi veren SPD’li Barbata Hendricks, parti üyelerinin 256 bin evet ve 80 bin hayır ile anlaşması imzalanan Büyük Koalisyon’u kabul ettiklerini açıkladı.

Bugün öğle saatlerine kadar süren ve 400 gönüllü SPD üyesi tarafından gerçekleştirilen sayımda 31 bin 800 oy pusulası ise hatalı olduğu için geçersiz sayıldı. Berlin STATION gösteri merkezinde yapılan sayıma göre üyelerin yüzde 76’sının evet, yüzde 24’ünün ise hayır dediği hesaplandı. Oy pusulaları Leipzig’den Berlin’e TIR'lar vasıtasıyla getirildi.

Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, “Biz Almanya’nın katılımcı partisiyiz, bu ülkenin sadece en eski partisi değil, aynı zamanda en modern partisi de biziz.” dedi. Almanya için yeni standartlar getirdiklerini söyleyen Gabriel, “Bugün demokrasi için bayramdır.” şeklinde konuştu. Dört sene içerisinde yapmaları gereken çok şey olduğunu ifade eden Gabriel, “Üyelerimizden hayır oyu kullanan yüzde 24’lük kesimi de dört senenin sonunda ikna etmiş olmamız gerekiyor.” diye konuştu.

SPD Genel Sekreteri Andrea Nahles ise konuşmasında, “Referandum sürecinde yaklaşık 3 bin yeni üye kazandık. Umarım hepsi üyemiz kalırlar. Çünkü bir dahaki üye referandumu uzak değil." dedi.

Büyük Koalisyon’daki nakanlar ise henüz belli değil. Konuyla ilgili olarak bütün yetkililer suskunluğunu korurken, önümüzdeki günlerde bakanlıklardaki isimlerin netleşmesi bekleniyor. Salı günü ise Başbakan Angela Merkel, başkanlığında üst üste üçüncü döneme başlayacak. CİHAN

Yorumlar