'Somalililer, Kimse Yok Mu’nun zor zamanda yaptığı yardımları asla unutmayacak'

Somali eski Denizcilik Bakanı ve Milletvekili Mualim Ali Adem Adow, ülkede değişik alanlarda faaliyet gösteren uluslararası yardım kuruluşu Kimse Yok Mu’ya teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol
'Somalililer, Kimse Yok Mu’nun zor zamanda yaptığı yardımları asla unutmayacak'

Somali eski Denizcilik Bakanı ve Milletvekili Mualim Ali Adem Adow, ülkede değişik alanlarda faaliyet gösteren uluslararası yardım kuruluşu Kimse Yok Mu’ya teşekkür etti. Ali Adem Adow, Somali halkının Kimse Yok Mu’nun en zor dönemde yaptığı yardımları asla unutmayacağını söyledi.

Kimse Yok Mu tarafından başkent Mogadişu’da inşa edilen Deva Hastanesi’ni ziyaret eden Mogadişu İl Sağlık Müdürü Osman Omar Abdi ise Kimse Yok Mu’nun kıtlık döneminde çok güzel işler yaptığını dile getirdi.

SÖYLENTİLERE ANLAM VEREMİYORUZ

Türkiye’de bazı basın organları tarafından hiç yardım götürülmediği iddia edilen Mogadişu’daki Seyitka mülteci kampında Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Somali eski Denizcilik Bakanı ve Milletvekili Mualim Ali Adem Adow, Kimse Yok Mu’nun verdiği desteği hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi. Kampın terör bölgesinde gösterilmesine ve bu kampa hiç yardım yapılmadığı söylentilerine bir anlam veremediklerini dile getiren eski bakan Adem, "Bu kamp Kimse Yok Mu’nun desteklediği kamplardan biri. Türk yardım kuruluşları büyük yardımlar etti. Bu kamp şehir merkezinde bulunuyor. Aynı zamanda yan tarafta gördüğünüz üzere Somali parlamentosu bulunuyor." değerlendirmesinde bulundu.

KİMSE YOK MU KITLIK DÖNEMİNDE YARDIM YAPTI

Başkent Mogadişu’da Deva Hastanesi’ni ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Osman Omar Abdi ise Kimse Yok Mu’nun kıtlık döneminde çok güzel işler yaptığını dile getirdi. Hastanede Kimse Yok Mu temsilcisi Orhan Erdoğan ile görüşen Abdi, Somali halkının dernekten yardım almaya devam etmesinde duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çıkışta basına konuşan Abdi, "Her şeyden önce bütün Türk Milleti’ne ve Kimse Yok Mu’ya Somali’ye yaptıkları yardımlardan dolayı çok teşekkür ederim. Kimse Yok Mu ülkemizde 2011 yılından itibaren faaliyet gösteriyor. Ülkemizde var olan kıtlık döneminde beri çok güzel işler yaptı." dedi.

Kimse Yok Mu’nun Somali halkına destek olmaya devam ettiğini ifade eden Abdi, "Bunun en güzel örneğini bu güzel kampüs içindeki hastaneyi gösterebilirim. Bu hastanede birçok farklı alanda halkımıza sağlık hizmeti veriyor. Bu da bizim hastane için yurtdışına çıkmayı önemli ölçüde azaltacaktır. Vatandaşlarımız tedavi olmak için, Kenya ve Türkiye gibi ülkelere gidiyordu. Bu hastanenin faaliyetleri ile birlikte Somaliler burada tedavi olabilecek. Bu hastane tam olarak faaliyete geçtikten sonra vatandaşlarımızın ülkemizde tedavi edilecek olması mutluluk verici. Türk insanına ve Kimse Yok mu Derneği’ne bize yaptıkları yardımlar dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Somali ve Türkiye ilişkileri 3 yıl öncesine dayanmıyor, bizim ilişkilerimiz Osmanlı dönemine dayanıyor. Yardımlarınız için müteşekkiriz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar