Somalili öğrenciler, ailelerine kavuştu

Somali’nin farklı bölgelerinden 2011’de sınavla seçilen ve tüm masrafları Kimse Yok mu Derneği tarafından karşılanarak Türkiye’de lise ve üniversitelere yerleştirilen Somalili öğrenciler, yaz tatilinin girmesiyle ülkelerine döndü.Türkiye’ye...

Google Haberlere Abone ol
Somalili öğrenciler, ailelerine kavuştu

Somali’nin farklı bölgelerinden 2011’de sınavla seçilen ve tüm masrafları Kimse Yok mu Derneği tarafından karşılanarak Türkiye’de lise ve üniversitelere yerleştirilen Somalili öğrenciler, yaz tatilinin girmesiyle ülkelerine döndü.

Türkiye’ye giden öğrencileri ülkenin geleceği olarak gören veliler, çocuklarıyla tekrar kavuşmanın heyecanını yaşadı. Somali’ye gelen öğrenciler, iki ay tatilden sonra eğitimlerine devam etmek üzere tekrar Türkiye’ye dönecek.

Somali’de Siyad Barre rejiminin 1990’da yıkılması ile ülkede 21 yıl süren iç savaş başladı. 2011’e kadar devam eden savaş, ülkeyi fakirlik, açlık, eğitimsizlik ve hastalıklara mahkûm etti.

İç savaşın bitmesiyle Somali’de faaliyetlerine başlayan Nil Organizasyon ve Kimse Yok mu Derneği, eğitim, sağlık ve insani yardım alanında ortak faaliyet başlattı.

Nil Organizasyon ve Kimse Yok mu Derneği, Somali’nin farklı bölgelerinde yapılan sınav sonucu 526 öğrenciyi Türkiye’deki lise ve üniversitelere burslu olarak yerleştirdi. CİHAN

Yorumlar