Somali'de saldırı: Türk Hava Yolları çalışanı hayatını kaybetti

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, Türk Hava Yolları çalışanlarının bulunduğu araca saldırı düzenlendi. Saldırıda Türk Hava Yolları Güvenlik Şefi Saadettin Doğan başından vurularak hayatını kaybetti. Seyir halindeki araca düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Somali'de saldırı: Türk Hava Yolları çalışanı hayatını kaybetti

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, Türk Hava Yolları çalışanlarının bulunduğu araca saldırı düzenlendi. Saldırıda Türk Hava Yolları Güvenlik Şefi Saadettin Doğan başından vurularak hayatını kaybetti.

Seyir halindeki araca düzenlenen saldırıda başına 4 kurşun alan Türk Hava Yolları Güvenlik Şefi Saadettin Doğan, ağır yaralı olarak Kimse Yok Mu Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı; ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İbrahim Gök, "Araçta bulunan 3 kişi hastanemizde alındı. Başından aldığı kurşun ile hastanemize ağır yaralı olarak kaldırılan Sadettin Doğan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer iki kişi ise saldırıdan yara almadan kurtuldu. Onların tedavisi ise ayakta yapılarak tamamlandı. Doğan'ın naaşı hastanemizin morguna kaldırıldı." şeklinde konuştu.

Mogadişu’da daha önce de Türk Büyükelçiliği’nin ek binası önünde intihar saldırısı düzenlenmiş, çatışmada polis memuru Sinan Yılmaz şehit olmuştu. Saldırıyı Türkiye’nin Somali’ye desteğinden rahatsız olan El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü üslenmişti.

CİHAN

Yorumlar