Soma’da ölen işçiler için Brezilya'da anma töreni düzenlendi

Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde bulunan az sayıdaki Türk vatandaşı, Türk Konsolosluğu'nda bir araya gelerek Soma'da ölen işçileri andı.Bir dakikalık saygı duruşunun ardından kısa bir konuşma yapan Sao Paulo Başkonsolosu Özgün Arman,...

Google Haberlere Abone ol
Soma’da ölen işçiler için Brezilya'da anma töreni düzenlendi

Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde bulunan az sayıdaki Türk vatandaşı, Türk Konsolosluğu'nda bir araya gelerek Soma'da ölen işçileri andı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından kısa bir konuşma yapan Sao Paulo Başkonsolosu Özgün Arman, facianın ardından ülke olarak büyük bir acı yaşandığını ve böyle zor anlarda bir arada olmanın önemine değindi.

Türkiye’de yaşanan trajediden dolayı duyduğu üzüntüyü ifade eden bir vatandaş ise, "Her ne kadar ülkemizden uzakta olsak da tüm ülke ile birlikte en derinden yüreğimizde hissediyoruz." diyerek faciada hayatını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet ve ailelerine sabır diledi.

Bayrakların yarıya indirildiği konsoloslukta bir araya gelen vatandaşlar anma töreni sonrası açılan taziye defterine mesajlarını yazarak duydukları acıyı kaleme aldı. CİHAN

Yorumlar