Simferopol’de Rusya yanlıları sabaha kadar referandumu kutladı

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasını öngören referandumda oy sayma işlemleri devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Simferopol’de Rusya yanlıları sabaha kadar referandumu kutladı

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasını öngören referandumda oy sayma işlemleri devam ediyor. Rusya yanlıları çıkan sonucu kutlamak için Simferopol’ün merkezindeki Lenin Meydanı’na akın etti. Binlerce kişi sabaha kadar, ‘Rusya ile birlikteyiz’ sloganları attı.

Hep bir ağızdan ‘Kırım Rusya’dır’ sloganları atan grup Lenin Meydanı’nda kurulan sahneden verilen konserler eşliğinde dans edip eğlendi. Kırımlılar ellerindeki Rus bayraklarıyla gece boyu, Rusya’ya bağlanma sevinci yaşadı. Cihan Haber Ajansı (Cihan)'a konuşan Kırımlı Ruslar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı övdü. Bazı Rusların geçtiğimiz günlerde Putin ile telefonda görüşen Başbakan Erdoğan için tezahürat yaptığı görüldü. Kırımlı bir vatandaş, "Referandum yapıldı. Yasal bir şekilde gerçekleşti. Bence her şey kurallara uygun şekilde yapıldı. Rusya’yı seçmek lazımdı, çünkü ben okulu bile Rusça okudum. Kırım Rusya’dır, bitti” diye konuştu.

"KIRIM TATARLARI, BİZLER SİZLERİ SEVİYORUZ"

Sevinç gösterilerine katılan Rus asıllı bir kadın, Cihan mikrofonundan Kırım Tatarlarına seslendi: “Kırım Tatarları, biz sizleri seviyoruz. Biz hepimiz birlikteyiz. Kırımlılar biz hiç kimseyi aldatmayacağız. Biz birlikteyiz. Hiç kimse Kırım Tatarlarına zarar vermeyecek. Biz Kırımlılar tek yürek tek millet olmalıyız. Biz Kırımlılar bir bütünüz Kırım Rusya’dır."

Referandum gecesi olaysız bir şekilde sona erdi. Sandık çıkış anketlerine göre, referanduma katılanların yüzde 93’ü oyunu Kırım’ın Rusya'ya katılması yönünde kullandı. Çoğunluğu batı ülkeleri olmak üzere birçok ülke referandumu gayrimeşru kabul ediyor. CİHAN

Yorumlar