Sevgi dilinin çocukları Romanya'da çiçeklerle karşılandı

Türkiye'nin 11 yıldır en sahipliği yaptığı Türkçe Olimpiyatları, sınırları aştı. Şarkı finali ve ses yarışmasında hünerlerini sergilemek üzere 22 ülkenin sevgi çocukları, Romanya'da buluştu. 100 kişilik olimpiyat ekibi, başkent...

Google Haberlere Abone ol
Sevgi dilinin çocukları Romanya'da çiçeklerle karşılandı

Türkiye'nin 11 yıldır en sahipliği yaptığı Türkçe Olimpiyatları, sınırları aştı. Şarkı finali ve ses yarışmasında hünerlerini sergilemek üzere 22 ülkenin sevgi çocukları, Romanya'da buluştu. 100 kişilik olimpiyat ekibi, başkent Bükreş'te sıcak ilgi ve çiçeklerle karşılandı. Pazar ve pazartesi günü yapılacak şarkı ve ses yarışmalarının heyecanı şimdiden çocukları sardı.

Anadolu’nun bağrından 20 yıl önce dünyaya saçılan sevgi çiçekleri bir başka bahara uyanıyor. 11 yıldır Anadolu’nun şehir şehir bağrına bastığı Türkçe Olimpiyatları, yeni bir yolculuğa başladı. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ne dönüşen etkinlik, sınırları aştı; yeni formatıyla bir kez daha dünyaya açıldı.

Etiyopya'daki açılış programıyla yurtdışına ilk adımını atan festival kapsamında Pazar ve Pazartesi günü yapılacak iki yarışma için 100 kişilik ekip Romanya’nın başkenti Bükreş’e ulaştı.

Otopeni Havaalanı'nda, konukları Bükreş’teki Türk okulu öğrencileri, öğretmenler ve Türk işadamları karanfil ve güllerle karşıladı. Önceki yıllarda olimpiyatlara katılmış öğrenciler de misafirlerini sıcak ilgiyle kucakladı. Ayaküstü sıcak ve samimi sohbetler edildi. Farklı coğrafyanın çocukları ortak dil olan Türkçeyle anlaştı.

ROMANYA FESTİVALE EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLU

Havaalanında Cihan'a konuşan Romen öğrenci Andrea İtu, "Çok sevinçliyim. Çünkü Şarkı finali Romanya'da olacak o yüzden çok mutluyum." dedi.

Sevgi çocuklarını karşılamaya gelen işadamları da duygu dolu anlar yaşadı. İşadamı Şahin Kalafat, "Dünyanın her yerinden gelen evlatlarımızı bağrımıza basmaktan sevinç ve gururu duyuyoruz. Bu öğrencileri yetiştiren öğretmenlerimize saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz. Bize bu hedefi gösteren büyüğümüze Allah'tan uzun ömür diliyorum." dedi.

İşadamları çocukları yalnız bırakmadı; konaklayacakları yere kadar otobüslere eşlik etti.

Dilleri renkleri kültürleri farklı olsa da Türkçe de buluşan sevginin çocukları konaklayacakları tesise varana kadar otobüste Türkçe şarkılar söylediler. Yarışmada sunacakları performanslardan örnekler sergilediler.

Konaklayacakları tesiste kucaklaşan öğrenciler kendi ülkelerinin bayraklarını ellerine alarak, tesis önünde aile fotoğrafı çektirdi.

Bükreş’te 15 Haziran Pazar akşamı, Türkçe şarkı dalında 12 ülkeden finale kalan öğrenciler ‘şarkının yıldızları’ olmak için sahne alacak.

16 Haziran akşamı ise, 21 kategoriden oluşan etkinlikler içinde en renklisi olan, ‘ses yarışması’ finali yapılacak. 10 farklı ülkenin öğrencileri, kendi dillerinde söyleyeceği şarkılarla yarışacak.

Her iki aktivite Mozambik, Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan halk oyunları ekiplerinin gösteriyle renklenecek.

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Romanya etkinlikleri çerçevesinde, bazı devlet kurumları ziyaret edilecek. Çocukların getirdiği barış ve sevgi mesajı Romen makamlarına doğrudan iletilecek. CİHAN

Yorumlar