Selanik Kitap Fuarı'nda Hizmet Hareketi ve Gülen'in eserlerine yoğun ilgi

Yunanistan’ın kültür başkenti Selanik’te düzenlenen 11. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı sona erdi. 14 ülkeden 218 yayınevinin yer aldığı fuarda Türkiye’yi aralarında Kaynak Kültür Yayın Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Tughra Books’un...

Google Haberlere Abone ol
Selanik Kitap Fuarı'nda Hizmet Hareketi ve Gülen'in eserlerine yoğun ilgi

Yunanistan’ın kültür başkenti Selanik’te düzenlenen 11. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı sona erdi. 14 ülkeden 218 yayınevinin yer aldığı fuarda Türkiye’yi aralarında Kaynak Kültür Yayın Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Tughra Books’un da bulunduğu 3 özel yayıncı temsil etti.

Kültür Bakanlığı ile Makedonya-Trakya Bakanğı tarafından desteklenen fuar, Yunan Kültür Vakfı, Yunanistan Ulusal Kitap Merkezi, Selanik Uluslararası Fuar A.Ş., Yayıncılar ve Kitapevleri Federasyonu ve Selanik Belediyesi’nin organizasyonu ile 8-11 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. Fuara 14 ülkeden 218 yayıncı katılırken, 4 gün boyunca 6 salonda 230 farklı kültürel etkinlik, sergi, kitap tanıtım programı ile imza günleri düzenlendi. Çok sayıda Yunan ve yabancı yazar, okurlarla buluşup sohbet etme fırsatı yakaladı. Fuar günleri süresince on binlerce kitapsever, hem yayıncılarla görüşme hem de büyük indirimlerin yapıldığı kitap ve eserlerden temin etme fırsatı buldu.

Fuar organizasyonunda Balkan ülkeleri ve Avrupa ağırlıklı katılım gerçekleşti. İran, Almanya, İsrail, Hırvatistan, Kore, Romanya, Sırbistan, Slovakya gibi ülkeler stantlarıyla ülkelerine dair albüm ve kitapları tanıtma fırsatı buldu.

Uluslararası kitap fuarında Türkiye’yi ise sadece Kaynak Kültür Yayın Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Tughra Books, İstanbul Rumları tarafından kurulan İstos Yayın ve RNK Neşriyat temsil etti.

TUGHRA BOOKS, 200 ESERİ OKURLA BULUŞTURDU

Otuzu aşkın dilde eserler yayınlayan Tughra Books, Selanik Uluslararası Kitap Fuarı kapsamında açtığı stantta edebiyat, dini eserler, Fethullah Gülen koleksiyonu, Risale-i Nur, çocuk kitapları, tarih ve popüler eserler, Kur’an-ı Kerim ve yabancı yazarlarından oluşan 200 civarında eseri Yunan ve yabancı okurla buluşturdu. Tughra Books, çoğunluğu İngilizce, Yunanca, Arapça, Urduca, Bulgarca ve Arnavutça kitapları sergiledi.

Kitapseverlere uygun fiyata satışın da yapıldığı stantta, özellikle Fethullah Gülen koleksiyonu ile Hizmet Hareketi’ne dair araştırma ve inceleme eserleri yoğun ilgi gördü. I. Sideris Yayınları tarafından Yunanca’ya çevrilen M. Fethullah Gülen’in “İnsanlığın Özündeki Sevgi”, Amerikalı akademisyen Jill Carroll’un geçen hafta Yunanca çevirisi ile yayınlanan "Medeniyetler Diyalogu, Gülen'in İslami Öğretisi ve Hümanist Söylem" ve Yunanca “İmana açılan pencereler” adlı eserler en çok satan kitaplar arasında yer aldı.

Yunan okurların M. Fethullah Gülen ve Hizmet Hareketi’ne dair çok sayıda sorusu ile karşılaşan Tughra Books temsilcileri, bu konuya dair daha geniş bilgi için ilgili kitapları tavsiye etti. Yunan okurlardan bazılarının ise Gülen'in çalışmalarına dair desteklerini açıkça ifade ettikleri görüldü. Ali Ünal’ın hazırladığı İngilizce “Kur'an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali” okurlar tarafından çok talep edilen eserler arasında yer alırken, Ottoman Woman, Ottoman Sultans, Topkapı Palace, Best of Turkish Cooking ve Nasrettin Hodja kitapları da ilgi gören diğer eserler arasında yer aldı.

SELANİK BELEDİYE BAŞKANI DA GÜLEN'İN KİTAPLARINI ALDI

Tughra Books Yayınları standını ziyaret eden Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, görevlilere fuara katılımları dolayısıyla teşekkür etti. Yunanca Fethullah Gülen’in “İnsanın Özündeki Sevgi”, “Hizmet” ve "Ottoman Woman" kitaplarını alan Selanik Belediye Başkanı, görevlilere başarılar diledi.

Öte yandan 11. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı’nın ana organizatörü durumundaki Yunan Kültür Vakfı Başkanı da Tughra Books standını ziyaret edenler arasında yer aldı. Uluslararası Selanik Fuarı HELEXPO Başkanı Anastasios Tzikas ise Tughra Books temsilcilerine fuara katılımlarından dolayı sertifika takdim etti. CİHAN

Yorumlar