Sel sularının çekildiği Bosna-Hersek'te temizlik başladı

Bosna-Hersek'te beş gün devam eden yağışlar sonucu oluşan sel suları çekilmeye başlarken temizlik çalışmalarına vatandaşlar da katılıyor. Bosanski Şamats Belediye Başkanı Savo Miniç yemek, ilaç ve içme suyuna ihtiyaçları olduğunu...

Google Haberlere Abone ol
Sel sularının çekildiği Bosna-Hersek'te temizlik başladı

Bosna-Hersek'te beş gün devam eden yağışlar sonucu oluşan sel suları çekilmeye başlarken temizlik çalışmalarına vatandaşlar da katılıyor.

Bosanski Şamats Belediye Başkanı Savo Miniç yemek, ilaç ve içme suyuna ihtiyaçları olduğunu açıkladı. Belediye Başkan Yardımcısı Nenad Lukiç, "Tişina ve Novo Selo bölgeleri tehlikenin en büyük olduğu yerler. Oraya helikopterler ile girmeye çalıştık ama başaramadık. Birkaç yüz kişi hala tahliye bekliyor. Bu insanlar aç ve susuz kaldı. Onları şimdi değişik merkezlere taşımamız gerekiyor." dedi.

Suların yavaş yavaş çekilmeye başladığı Maglay'da şehrin bir kısmına bugün eletrik verilecek. Maglaylılar, şehrin temizliğine destek olurken Belediye Başkanı Mehmed Mustabaşiç, "Eletriğin gelmesi bize çok iyi gelecek. Vatandaşlar evlerinde yemek yapabilecek. Şu anda en büyük öncelliğimiz şehrin temizlenmesidir. Çamur bazı yerlerde bir metre yükseklikte. O nedenle şehir yıkama araçlarına ihtiyacımız var. Maglay hastanesi de bugün çalışmaya başlayacak." diye konuştu.

Travnik'te çekilen sular, ardında büyük miktarda çöp bıraktı. Biraraya gelen vatandaşlar şehri temizlemeye çalışıyor.

Sel sonucu meydana gelen ölü sayısıyla ilgili henüz bir rakam açıklanmadı. CİHAN

Yorumlar