Sel sularının bastığı Recep Yazıcıoğlu Camii'nde temizlik çalışmaları başladı

Sırbistan ve Bosna-Hersek'i vuran ve en az 45 kişinin ölümüne sebep olan sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Ülkenin kuzeyinde afetten en fazla etkilenen Maglay şehrinde temizlik çalışmalarına başlandı. Erzincan'la kardeş...

Google Haberlere Abone ol
Sel sularının bastığı Recep Yazıcıoğlu Camii'nde temizlik çalışmaları başladı

Sırbistan ve Bosna-Hersek'i vuran ve en az 45 kişinin ölümüne sebep olan sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Ülkenin kuzeyinde afetten en fazla etkilenen Maglay şehrinde temizlik çalışmalarına başlandı. Erzincan'la kardeş şehir olan Maglay'da merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun adı verilen Merkez Camii'nde deki eşyalar da sel sebebiyle kullanılma hale geldi.

Caminin alt kısmındaki Kur'an kursundaki rahle, halı, mushaf ve diğer dini kitaplar çamur içinde kaldı. Bu kısımda ayrıca bir fitness salonu da bulunuyor. Gönüllüler bir yandan çamuru temizlerken, diğer yandan suların arasından çıkardıkları mushafları kurutmaya çalışıyor. Caminin imamı Enes Hociç, “Kütüphanemiz, mutfağımız, sınıflarımız ve kültür merkezimiz kullanılamaz durumda.” diyor.

Şiddetli yağan yağmur sebebiyle iyice yumuşayan toprak, yamaç yerdeki birçok evi kayma neticesinde yutmuş durumda. Zenitsa yakınlarındaki Topçiç köyü, felaketin en çok yaşandığı köylerden. Köyün üzerinden geçen iki nehrin taşması sonucu sokaklarını çamur ve balçık kaplayan köyde can kaybı olmamış. Sadece suya kapılan bir çocuğun ayağı kırılmış.

Köyde yaşayan Remiz Sarayliç, iki gün süren yağış sonunda birçok evin büyük hasar gördüğünü söylüyor. Remiz, “İki gün aralıksız yağmur yağdı. O kadar çok yağdı ki, dinmeyecek sandım. Şimdi köydeki 30 ev toprak altında. Can kaybı olmadığı için Allah’a şükrediyoruz.” diyor. Köyde yaşayan diğer bir kişi Mahmud Kovaçeviç ise “Ben burada doğdum. Ama şimdiye kadar böyle bir felaket yaşamadım. Köydeki kadın ve çocuklar tahliye edildi. Köyü herkes terk etti. Bundan sonra kimsenin döneceğini sanmıyorum.” diyerek felaketi anlatıyor. CİHAN

Yorumlar