Sebastian Kurz: Erdoğan'ın uyumu destekleyici açıklamalar yapacağına inanıyorum

Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebasitan Kurz, göçmenlerin uyumu ile ilgili geçmişte bilinmeden bilinmeden yapılan birçok hatadan dersler çıkardıklarını söyledi.Türkiye’den Avusturya’ya göçün 50. yılı ile ilgili sempozyumda konuşan...

Google Haberlere Abone ol
Sebastian Kurz: Erdoğan'ın uyumu destekleyici açıklamalar yapacağına inanıyorum

Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebasitan Kurz, göçmenlerin uyumu ile ilgili geçmişte bilinmeden bilinmeden yapılan birçok hatadan dersler çıkardıklarını söyledi.

Türkiye’den Avusturya’ya göçün 50. yılı ile ilgili sempozyumda konuşan Kurz, "Avusturya’da uyum konusunda bir paradigma değişimi yaşandı. Avusturya bir göç ülkesidir ve uyum oldukça önemlidir." ifadelerini kullandı.

Dilin öğrenilmesinin uyumun anahtarı olduğunu belirten Kurz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Viyana'ya yapacağız ziyarete değinerek, "Kendisinin uyumu destekleyici açıklamalar yapacağına inanıyorum." dedi.

Erdoğan ziyaretiyle uyum konusunun ne kadar duygusal bir tema olduğunu gördüklerini söyleyen Kurz, "Avusturyalıların göçmenlerin kökenlerine saygı duyması ve kabul etmesi gerekiyor. Aynı şekilde göçmenlerin de yeni vatandaşlarına saygı duymaları gerekiyor." dedi.

Kurz, kreşlerde dil desteği için ayrılan 5 milyon Euro’luk bütçenin ise önümüzdeki yıl 20 milyon Euro’ya yükseltileceğini söyledi. Göçmenlerin sadece iş piyasasında değil toplumsal yaşamda da etkin olması gerektiğini belirterek "Biz dernekler alanında dünya şampiyonuyuz ve derneklerimizin göçmenlere de kapısını açmaları için çalışmalar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

BÜYÜKELÇİ GÖĞÜŞ: BAKAN KURZ'UN ÇALIŞMALARI TAKDİRLE KARŞILANIYOR

Avusturya Dışişleri Bakanlığı’nın organize ettiği ‘Türkiye-Avusturya İşçi Göçü Anlaşması’nın 50. yıl programı’ Viyana Diplomasi Akademisi’nde yapıldı. Programa Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş ve Avusturya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer de katıldı.

Viyana Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş, göçmenlerin artık toplumda başarılı bireyler olarak yer aldığını ifade ederek, "Türkçe dersinde lise bitirme sınavı (matura) yapılması uyum alanında önemli bir adım olacaktır." ifadelerini kullandı. Büyükelçi Göğüş, Bakan Kurz’un uyum alanındaki çalışmalarının Türk toplumu tarafından da takdirle karşılandığını ve kendisine sempati duyulduğunu ifade ederek gelecekte başarılar diledi.

Programda Hacettepe Üniversitesi’nden Murat Erdoğan ile Viyana Üniversitesi’nden Heinz Faßmann, ‘Türkiye’den göçün bugünü ve yarını’ adlı birer sunum yaptı. Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer Avusturya’dan Türkiye’ye göçün, sonraki dönemlerde terse döndüğünü belirterek "Bugün Avusturya’ya göçün yoğun olduğu Türk şehirlerinde Avusturya’ya büyük bir sempati olduğunu müşahede ediyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar