Scholl kardeşlerin öldürüldüğü giyotin bulundu

Almanya’da 1933 ila 1945 yılları arasında hüküm süren Adolf Hitler liderliğindeki Nasyonal Sosyalistlerin, rejim karşıtlarını öldürdükleri idam sehpalarından (giyotin) biri gün yüzüne çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Scholl kardeşlerin öldürüldüğü giyotin bulundu

Almanya’da 1933 ila 1945 yılları arasında hüküm süren Adolf Hitler liderliğindeki Nasyonal Sosyalistlerin, rejim karşıtlarını öldürdükleri idam sehpalarından (giyotin) biri gün yüzüne çıktı. Yıllardır kayıp olduğu söylenen ve cuma günü Bavyera Radyosu (BR) tarafından bulunan giyotinle, Nazi rejimi diktatörü Adolf Hitler ve 2. Dünya Savaşı’na karşı çıkıp ilan dağıtan Sophie ve Hans Scholl kardeşlerin de öldürüldüğü belirtiliyor.

Bu iki kardeş, ‘Beyaz Gül’ (Weise Rose) adlı öğrenci grubuna dahil olmuş ve muhalefet ettikleri gerekçesiyle 1943 yılında idam edilmişlerdi. Söz konusu giyotin, Bavyera Ulusal Müzesi’nin deposunda bulundu. 1933 ila 45 yılları arasında Münih Stadelheim Hapishanesi’nde çoğunluğu bu giyotinle olmak üzere binden fazla rejim karşıtının idam edildiği bildirildi.

Savaşın ardından idam alet ve cihazlarının Bavyera’nın Straubing kasabasına götürüldüğü ve oradan da Regensburg Hapishanesi’ne nakledildiği gelen haberler arasında. Daha sonrada bu giyotinin Ren Nehri’ne atıldığı ileri sürülmüş, ancak nehirde yapılan aramalarda herhangi bir şey bulunamamıştı. CİHAN

Yorumlar