Sarkozy: Asla hukuka aykırı bir eylemde bulunmadım

Hakkında yolsuzluk, nüfuzunu kötüye kullanma ve meslek sırrının ifşasından faydalanma suçlamasıyla soruşturma başlatılan Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, suçlamaları reddetti. Sarkozy, cumhuriyetin ilkelerine aykırı bir eylemde...

Google Haberlere Abone ol
Sarkozy: Asla hukuka aykırı bir eylemde bulunmadım

Hakkında yolsuzluk, nüfuzunu kötüye kullanma ve meslek sırrının ifşasından faydalanma suçlamasıyla soruşturma başlatılan Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, suçlamaları reddetti. Sarkozy, cumhuriyetin ilkelerine aykırı bir eylemde asla bulunmadığını kaydetti.

TF1 televizyonu ve Europe 1 radyosunun ortak yayınında konuşan Nicolas Sarkozy, "Bana duyulan güvene ihanet etmedim. Asla cumhuriyet ilkeleri ve hukukun üstünlüğüne aykırı bir eylemde bulunmadım." dedi. Artık konuşma zamanının geldiğini kaydeden Sarkozy, "Ben hiçbir ayrıcalık istemiyorum. Eğer bir hata yapmışsam tüm sonuçlarını üstlenmeye hazırım. Sorumluluklarından kaçan biri değilim." ifadelerini kullandı.

Fransa'daki durumu 'vahim' olarak nitelendiren eski cumhurbaşkanı, yargının bir bölümünün siyasete alet edildiğini öne sürdü. Fransa'da bazı şeylerin organize edildiğine dikkat çeken Nicolas Sarkozy, "Fransa halkı bunları bilmek zorunda ve vicdani olarak kendi kanaatini oluşturmalı." dedi. Yaşananlar karşısında büyük şok yaşadığını da belirten Sarkozy, "Çok özel konuşmalarım dinlenilip gazeteciler tarafından yayınlanıyor, bu normal midir?" sorusunu yöneltti.

Nicolas Sarkozy, yapılanların bir algı operasyonu olduğunu da savunarak, küçük düşürülmek istendiğini söyledi. Nicolas Sarkozy, "15 saat gözaltında tutuldum. İki hakim bana gece 2'ye randevu verdi. Küçük düşürme niyeti var." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar