Rusya'ya Karşı Yaptırımlar Büyüyor

Kırım’ı topraklarına katması ve Ukrayna’da yaşanan kriz nedeni ile Rusya ve Batılı ülkeler arasında tansiyon giderek yükseliyor.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'ya Karşı Yaptırımlar Büyüyor

Avrupa Birliği mal varlıklarını dondurduğu ve seyahat yasağı getirdiği Rus yetkili sayısını 130’a çıkarıyor. Yeni listeye çok sayıda milletvekili, gazeteci, güvenlik görevlisi ve işadamından oluşan 107 kişi eklendi.

Kommersant gazetesinin haberine göre Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasında aktif propaganda yapan gazeteci ve basın kuruluşları AB yaptırım listesine girdi. Muhtemel listeye Gazprom medya grubu, Rossiya, Russia Today, Birinci Kanal ve NTV’nin girmesi bekleniyor.

Kommersant’a göre Mihail Leontyev, İrada Zeynalova ve Mihail Gusman da bireysel olarak yasaklı olacak. Rossiya Sevodnaya Haber Ajansı’nın (Ria Novosti’nin yeni ismi) Başkanı Dmitri Kiselev ilk listeye girmişti.

İzvestiya gazetesine konuşan Kiselev, dünyada rollerin değiştiğini, Rusya’nın demokratik prensipler ve konuşma özgürlüğünün savunucusu olduğunu, Batının ise bunları yasaklayan konumunda olduğunu belirtti.

AB’nin yaptırım uygulayacağı toplam liste ise 130 kişiye ulaşmış olacak.

Batılı ülkelerin yaptırımlarına sert tepki gösteren Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkan Yardımcısı İvan Melnikov, kendi grubunun ve tüm diğer Duma milletvekillerinin yaptırımlara hazır olduğunu söyledi. Duma vekilleri daha önce yaptıkları açıklamada tüm vekillere yaptırım talebinde bulunarak ironi yapmışlardı. 

Yorumlar