Rusya’da orman yangınları askeri depoya sıçradı: 11 ölü

Rusya’nın Trans-Baykal bölgesinde bir askeri depoda patlama meydana geldi. Orman yangınlarının sıçraması sonrası bölgeyi savaş alanına çeviren patlamalarda bir kamyonun içinde bulunan 11 kişi hayatını kaybetti. Bölgede yerleşim alanlarında...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’da orman yangınları askeri depoya sıçradı: 11 ölü

Rusya’nın Trans-Baykal bölgesinde bir askeri depoda patlama meydana geldi. Orman yangınlarının sıçraması sonrası bölgeyi savaş alanına çeviren patlamalarda bir kamyonun içinde bulunan 11 kişi hayatını kaybetti. Bölgede yerleşim alanlarında bulunan sivillerden 13 kişi de yaralandı.

Interfax’a konuşan Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konaşenkov, askeri deponun yanında bulunan araçta yaşamını kaybedenlerden 9’unun askeri garnizonda çalışan sivil, ikisinin de asker olduğunu söyledi.

Konaşenkov, “İlk elde ettiğimiz verilere göre, oraman yangınlarının hızla askeri depoya doğru ilerlemesi üzerine 11 kişinin bulunduğu araç bölgeden çıkamadı. Deponun patlaması üzerine de vatandaşlar yaşamını yitirdi.” dedi.

Bölgeden 2 binin üzerinden vatandaş tahliye edildi. Dört ayrı merkeze yerleştirilen vatandaşlara her türlü destek verilmeye çalışıyor.

Askeri depoda yangın sonrası en az 20 güçlü patlamanın meydana geldiği kaydediliyor. Depoda TNT patlayıcılar, tanksavar füzeler, mayınlar ve diğer patlayıcı maddeler bulunuyordu.

Bölgede uzun süredir devam eden orman yangınları ile 750 kişi mücadele ediyor.

Konaşenkov askeri depoda yoğun çalışma sonrası yangının kontrol altına alındığını belirtti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu kazada yaşamını yitiren ve yaralananlar için her türlü desteğin verilmesi talimatını verdi.

CİHAN

Yorumlar