Rusya’da DHKP-C üyesi bir kişi gözaltına alındı

Terör örgütü üyesi olduğu iddiası ile kırmızı bültenle aranan bir Türk vatandaşı (43) Rusya’da göz altına alındı.Rusya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya İnterpol masası ve iç istihbarat FSB görevlilerinin...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’da DHKP-C üyesi bir kişi gözaltına alındı

Terör örgütü üyesi olduğu iddiası ile kırmızı bültenle aranan bir Türk vatandaşı (43) Rusya’da göz altına alındı.

Rusya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya İnterpol masası ve iç istihbarat FSB görevlilerinin düzenlediği ortak operasyonda Volgograd bölgesinde bir Türk vatandaşı gözaltına alındı. Türk vatandaşının terör suçundan 2013 yılından bu yana İnterpol tarafından arandığı ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre, ismi L.Y. olan Türk vatandaşının DHKP-C üyesi iddia edildi. Zanlının Türkiye’de sınırı kaçak şekilde geçtiği gerekçesiyle daha önce 8 yıl hapis cezası aldığı ifade edildi. 2 yıl önce de şartlı hapis cezası alan zanlının Rostov Devlet İnşaat Üniversitesi’nde doktora yaptığı kaydedildi.

Rus polisine göre, Türk yargı mercilerinden kaçan zanlı, önce Ukrayna’nın başkenti Kiev, sonra da Rostov’a yerleşti. Rostov’da daire kiralayan L.Y.’ın geçici ikametgahı olduğu ifade edildi.

Rus polisi, zanlının Hollanda İçişleri Bakanlığı üst düzey yetkilisine suikast, Türkiye’de terör eylemlerine destek ve DHKP-Cye silah sevkiyatı yaptığını iddia ediyor.

CİHAN

Yorumlar