Rusya yanlısı milis güçler saldırıya geçti, 30 Ukrayna askeri öldü

Ukrayna’nın doğu bölgesinde devam eden iç savaşta Rusya yanlısı milis güçler karşı saldırıya geçti. Ukrayna ordusunun ilerleyişini durdurmak için Grad tip roket kullanan milis güçler 30 Ukrayna askerini öldürdü ve bir helikopteri de...

Google Haberlere Abone ol
Rusya yanlısı milis güçler saldırıya geçti, 30 Ukrayna askeri öldü

Ukrayna’nın doğu bölgesinde devam eden iç savaşta Rusya yanlısı milis güçler karşı saldırıya geçti. Ukrayna ordusunun ilerleyişini durdurmak için Grad tip roket kullanan milis güçler 30 Ukrayna askerini öldürdü ve bir helikopteri de düşürdü.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı’ndan Zoryan Şikiryak roketlerle saldıran milis güçlerin Zelenopolye kasabası yakınında en az 30 Ukrayna askerini öldürdüğünü açıkladı. Ukrayna ordusu federasyon talep eden yerel milis güçlere karşı 3 aydan bu yana operasyonlarını sürdürüyor.

Lugansk bölgesi yerel milis güçleri ise Ukrayna Hava Gücü’ne ait bir helikopteri düşürdüklerini iddia etti. Interfax’a bilgi veren sözcü, “Bugün milis güçler Perevalsk kasabası yakınında Ukrayna ordusuna ait bir helikopteri düşürdü.” bilgisini verdi.

Rusya ve Ukrayna arasında Rostov bölgesinde bulunan çeşitli sınır kapılarında milis güçlerle Ukrayna ordusu arasında çatışmalar yaşanıyor. Rusya güvenlik gerekçesi ile bazı sınır kapılarını kapattı.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, doğu Ukrayna’da yaşanan iç savaşta 478 sivilin öldüğünü ve 1392 sivilin de yaralandığını açıklamıştı.

Ukrayna’da yeni seçilen Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ateşkes sürecinin 1 Temmuz’da sona ermesinin ardından bölgede terörle mücadele operasyonlarının başlatılması emrini vermişti.

Kalıcı ateşkesin sağlanması ve barış için Rusya, Ukrayna, Fransa ve Almanya arasında oluşturulmaya çalışılan “Temas Grubu” henüz faaliyetlerine başlamayadı.

CİHAN

Yorumlar