Rusya yanlısı gruplar Slavyansk’ı terk etti

Ukrayna’nın doğusunda yer alan Slavyansk kentini milis güçlerin terk ettiği, kenti çevreleyen Ukrayna güvenlik güçlerinin kontrolü ele geçirdiği belirtiliyor.Ukrayna İçişleri Bakanlığı, federasyon yanlısı grupların bölgeyi terk ettiği...

Google Haberlere Abone ol
Rusya yanlısı gruplar Slavyansk’ı terk etti

Ukrayna’nın doğusunda yer alan Slavyansk kentini milis güçlerin terk ettiği, kenti çevreleyen Ukrayna güvenlik güçlerinin kontrolü ele geçirdiği belirtiliyor.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, federasyon yanlısı grupların bölgeyi terk ettiği ve ağır silahların da imha edildiğini açıkladı. Rus basınında yer alan bilgilere göre milis güçler Donetsk’e doğru çekiliyor.

Slavyansk kenti Nisan ayından bu yana tek taraflı olarak doğu Ukrayna’da bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin kontrolünde bulunuyordu.

Gözlemciler çok sayıda askeri araç, tank ve zırhlı personel araçların Slavyansk kentinden Kramatorsk’a geldiğini doğruladı.

Farklı bölgelerde çıkan kısa sureli çatışmalarda son 24 saatte 2 Ukrayna askeri öldü ve 13’ü de yaralandı.

Milis güçlerin taktik olarak çekildiği ve yeni bir savunma hattı oluşturmaya çalıştığı iddia edilirken, yerel milis güçleri Ukrayna ordusunun şehri kuşattığı ve sivil ölümlerin yaşanmaması için çekildiklerini açıkladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ise Slavyansk kentine Ukrayna bayrağının dikilmesi emrini verdi.

Donetsk kent yönetimi halka çağrıda bulunarak havalimanı civarından ayrılmalarını, zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını istedi.

Poroşenko’nun 1 Temmuz’da ateşkesi sona erdirmesinin ardından bölgede tansiyonun yeniden yükseldi. Bölgede devam eden operasyonlarda onlarca sivilin hayatını kaybettiği ifade ediliyor. CİHAN

Yorumlar