Rusya yanlıları referandumu, Lenin Meydanı’nda kutlayacak

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasını öngören referandumda oy sayma işlemleri devam ederken Rusya yanlıları çıkan sonucu kutlamak için Simferopol’ün merkezindeki Lenin Meydanı’ndan toplanmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya yanlıları referandumu, Lenin Meydanı’nda kutlayacak

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasını öngören referandumda oy sayma işlemleri devam ederken Rusya yanlıları çıkan sonucu kutlamak için Simferopol’ün merkezindeki Lenin Meydanı’ndan toplanmaya başladı. Meydana gelen bir gruptan genç kız Rusya’da yaşamak istediklerini söyledi.

"KIRIM EVİNE DÖNÜYOR"

Meydana referandum kutlamaları için gelen bir kadın ise; “Kırım evine dönüyor. Bizim evimiz Rusya, bugün bizim için bir bayram. Hem de büyük bir bayram. Çok mutluyum çünkü evimiz Rusya’ya kavuştuk. Bitti başka ne söyleyebilirim. Ben ve bütün Kırımlılar böyle istiyor bakın. Yaşasın.” diye konuştu.

Öte yandan Rus milisler halen, Kırım’ın hükümet binaları çevrelerindeki pozisyonlarını korurken, kutlama etkinliklerine yaklaşık 15 bin kişinin katılması bekleniyor.

Meydanda ayrıca Kırımlı yetkilileri referandumun ilk resmi sonuçları da açıklayacak. Referandum çalışmaları ve süreci ile ilgili bilgiler verilecek. Sivastopol ve Kerç gibi çeşitli şehirlerdeki seçim bölgelerinden canlı bağlantılar yapılacak.

Sandık çıkış anketlerine göre, referanduma katılanların yüzde 93’ü oyunu, Kırım’ın Rusya'ya katılması yönünde kullandı. CİHAN

Yorumlar