Rusya, Volgograd saldırılarını yapan teröristlerin kimliğini belirledi

Rusya’nın Volgograg kentinde yılbaşı öncesi meydana gelen iki terör saldırısını yapanların kimliği belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya, Volgograd saldırılarını yapan teröristlerin kimliğini belirledi

Rusya’nın Volgograg kentinde yılbaşı öncesi meydana gelen iki terör saldırısını yapanların kimliği belirlendi. Saldırı ile irtibatlı olduğu iddia edilen 2 kişi de göz altına alındı. 29-30 Aralık'ta yapılan saldırılarda 34 kişi yaşamını yitirmiş, 111 kişi de yaralanmıştı.

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi (NAK)’tan yapılan açıklamada terör saldırılarını Asker Samedov ve Süleyman Magomedov isimli intihar eylemcileri gerçekleştirdi. Her iki teröristin “Buynaksi terör örgütü” üyesi olduğu kaydedildi.

NAK açıklamasında, “29 Ocak 2014’de Dağıstan Cumhuriyeti arazisinde yapılan soruşturma ve güvenlik çalışmaları sonucunda Volgograd’a intihar eylemcisi, teröristleri göndermekle bağlantılı bulunan Magomednabi ve Tagir Batirov kardeşleri gözaltına alındı.” bilgisi verildi.

Gözaltına alınanlarla ilgili gerekli soruşturmaların yapıldığını vurgulayan NAK, “Volgograd kentinde terör eylemlerinin organizatörleri dahil, diğer katılımcıların da tespit edilmesi ve aranmasıyla ilgili soruşturma ve güvenlik çalışmaları devam ediyor.” açıklamasında bulundu.
CİHAN

Yorumlar