Rusya: Suriye’de seçimlerden sonra koalisyon hükümeti kurulur

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Suriye’den cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra muhalefetin içinde yer aldığı koalisyon hükümetinin kurulabileceğini söyledi.Basına açıklamada bulunan Bogdanov, “Suriye seçimlerinden...

Google Haberlere Abone ol
Rusya: Suriye’de seçimlerden sonra koalisyon hükümeti kurulur

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Suriye’den cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra muhalefetin içinde yer aldığı koalisyon hükümetinin kurulabileceğini söyledi.

Basına açıklamada bulunan Bogdanov, “Suriye seçimlerinden sonra muhalefetin temsilcilerinin de yer alacağı bir koalisyon hükümeti kurulması yönünde değerlendirme var…” dedi.

Diyalog için fırsat kapılarının henüz kapanmadığını savunan Bogdanov, seçimlerin Cenevre görüşmelerinin yeniden başlamasına katkı sağlamasını ümit ediyor.

Bogdanov, BM Suriye Özel Temsilcisi Lahdar İbrahimi’nin istifasının ardından yerine kimin geçeceği ile ilgili bilgisi olmadığını, konunun BM Genel Sekreteri bünyesinde ele alındığını ifade etti.

Suriye’de 3,5 yıldır devam eden iç savaşın ardından ilk kez çoklu adayların katılımı ile cumhurbaşkanlığı seçimleri gerçekleştiriliyor. Mart 2011’den bu yana devam eden iç savaşta 150 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

2000’den bu yana iktidarda olan Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in üçüncü bir 7 yıl için daha seçimleri kazanması bekleniyor. Esed 2007 seçimlerinde yüzde 97,6 destekle Cumhurbaşkanlığını kazanmıştı.

Diğer adaylar Mahir Abdulhafiz Haccar ve Hasan Abdullah Nuri de Suriye’nin yeni lideri olmak için yarışa katıldı.

El Kaide ile bağlantılı silahlı gruplar ise Esed’in devrilmesi için çağrıda bulundu.

CİHAN

Yorumlar