Rusya Müftüsü Gaynuddin: Kırım Tatarının sürgün edilme tehlikesi yok’

Ukrayna’dan ayrılarak, Rusya Federasyonu’na bağlanan Kırım Cumhuriyeti’ndeki, Kırım Tatarları’nın gerçekleştirdiği olağanüstü kurultayda, Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Rusya Müftüsü Gaynuddin: Kırım Tatarının sürgün edilme tehlikesi yok’

Ukrayna’dan ayrılarak, Rusya Federasyonu’na bağlanan Kırım Cumhuriyeti’ndeki, Kırım Tatarları’nın gerçekleştirdiği olağanüstü kurultayda, Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin konuştu. Daha sonra Kırım Müftüsü Emirali Ablayev ile birlikte basın toplantısı yapan Gaynuddin, kendisini kurultaya davet ettikleri için teşekkür etti.
Bu ziyarette Kırım’daki Tatarların durumunu ilk ağızdan öğrendiklerini ifade eden Gaynuddin; “50 yıllık bir sürgün akabinde tekrardan vatanlarına döndüler. Kırım tatarları burada yeniden, İslam ve milli değerlerini ihya ediyorlar. Burası Kırım biz buradan hiçbir yere gitmeyeceğiz. Neslimiz için burada yaşamaya devam edeceğiz. Topraklarımızı terk etmeyeceğiz. Kırım Tatarlarının artık sürgün edilme tehlikesi yok.” diye konuştu.
Rusya’da hâlihazırda Tatarlar için geçmişten kalan olumsuz bütün izlerin silinmesi için hep birlikte çalışacaklarını söyleyen Gaynuddin, Rusya’da son dönemde İslam’a karşı olumlu bir havanın oluştuğunu ve bu gelişmelerden, Kırım Tatarları’nın da istifade edeceğini dile getirdi.Kırım Tatarlarının, Rusya’da tüm haklarına yeniden sahip olacaklarını belirtti.
Kırım’ın başkenti Simferopol’e yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Bahçesaray şehrindeki gerçekleşen Kırım Tatar Halkı Ali Vekâletli Organı’nın Olağanüstü 6. Kurultayı İkinci Oturumu’nda, Kırım’da sosyo-politik durum ve Kırım Tatar temsil organlarının görevleri konusu ele alınıyor.
CİHAN

Yorumlar