Rusya Komünist Partisi: Eurovision yerine Avrasya şarkı yarışması yapalım

Rusya Komünist Partisi, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen 59. Eurovision Şarkı Yarışması'nı Avusturya temsilcisi Conchita Wurst’un kazanmasına tepki gösterdi. Komünist Partisi Duma (parlamento alt kanadı) milletvekili Valeri Raşkin,...

Google Haberlere Abone ol
Rusya Komünist Partisi: Eurovision yerine Avrasya şarkı yarışması yapalım

Rusya Komünist Partisi, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen 59. Eurovision Şarkı Yarışması'nı Avusturya temsilcisi Conchita Wurst’un kazanmasına tepki gösterdi.

Komünist Partisi Duma (parlamento alt kanadı) milletvekili Valeri Raşkin, Rusya’nın Eurovision’dan vazgeçmesini istedi. Raşkin, “Yarışmanın sonuçları sabrımızı taşırdı. Bu yarışmayı terk etmemiz lazım. Rusya Eurovision’a katılmak için her yıl 40 milyon Euro harcıyor.” tepkisini dile getirdi.

Eurovision yerine Avrasya şarkı yarışmasını yapılmasını öneren Rus milletvekili, “Avrasya’nın şarkı yarışmasını yapacak yeteri güç ve aracımız var. Olimpiyat gibi dünya çapında büyük bir etkinlik yapan Rusya, böyle bir yarışmayı da organize edebilir. Avrasya coğrafyasındaki çoğu çoğu devletin bizi destekleyeceğine inanıyorum.” dedi.

Rusya iktidar Birleşik Rusya Partisi de yarışmayı “sakallı kadın” lakaplı Wurst’un kazanmasına sert tepki gösterdi. Partiden yapılan açıklamada, bundan aile ve kültür değerlerin olumsuz etkilediği vurgulandı.

CİHAN

Yorumlar