Rusya kış saatine dönüyor

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma, kış saatine dönüşle ilgili yasanın ilk oturumunda kabul etti. 450 sandalyeli parlamentoda 436 vekil kış saatine dönüşe destek verdi. İkinci oturumda kabul edilmesi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in...

Google Haberlere Abone ol
Rusya kış saatine dönüyor

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma, kış saatine dönüşle ilgili yasanın ilk oturumunda kabul etti. 450 sandalyeli parlamentoda 436 vekil kış saatine dönüşe destek verdi.

İkinci oturumda kabul edilmesi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in onayının ardından yasa yürürlüğe girecek. Buna göre kışın Rusya eskiden olduğu gibi saatleri bir saat geri alacak. Moskova saati her zaman GMT+3 olacak. Yasa onaylanması durumunda Rusya 26 Ekim’de kış saatine dönecek.

Yasa ile Rusya’nın 11’den 9’a indirilen saat dilimi de yeniden 10’a çıkarılıyor. Moskova ile Yekaterinburg arasında Perm için de MSK+1 uygulanacak. Komi, Perm Bölgesi, Başkortostan ve Orenburg da Perm saatine dahil olacak.

Duma Sağlık Komisyonu Başkanı Sergey Kalaşnikov ve 130 milletvekili teklifi parlamentoya sunmuştu. Hükümet ve yerel yönetimlerden bir kısım tepkiler de var. Özellikle doğu ve kuzey bölgelerinde geç doğan güneş nedeni ile karanlıkta işe ve okula gitmek zorunda olan halk tepki gösteriyor.

Duma Başkan Yardımcısı Vladimir Vasliyev 15-30 gün içinde ikinci oturumun gerçekleşeceğini, konu ile ilgili bir çalışma grubunun da oluşturulduğunu söyledi.

Kışın saatleri 1 saat geri almadan giren Moskova, GMT'den tüm yıl boyunca 4 saat ileride oluyordu. 2011’de dönemin Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in önerisi ile değişen uygulamaya göre Türkiye ile Moskova arasındaki zaman farkı da kış aylarında 2 saate çıkıyordu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, kamuoyunda konunun tartışılmasını, gerekli görülmesi durumunda da kararın iptal edilebileceğini söylemişti.

CİHAN

Yorumlar