Rusya ile Çin, Esed'i UCM'ye götürecek tasarıyı veto etti

Suriye'de işlenen savaş suçlarını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) sevk etmek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) karar tasarısını Rusya ile Çin veto etti.Suriye’de insan haklarının ihlal edildiği ve savaş suçu işlendiğini...

Google Haberlere Abone ol
Rusya ile Çin, Esed'i UCM'ye götürecek tasarıyı veto etti

Suriye'de işlenen savaş suçlarını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) sevk etmek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) karar tasarısını Rusya ile Çin veto etti.

Suriye’de insan haklarının ihlal edildiği ve savaş suçu işlendiğini UCM’ye sevk edilebilmesi için Fransa tarafından Konsey’e sunulan tasarı, Rusya ve Çin veto etti.

Rusya ile Çin dışında BM Güvenlik Konseyi'nin 13 üyesi tasarıya lehte oy kullanırken daimi üye olan Pekin ile Moskova’nın bloke etmesi ile Fransa’nın girişimi sonuçsuz kaldı. Tasarıda Mart 2011'den bu yana Şam yönetimine destek veren militanlar ile diğer devlet dışı silahlı grupların işlediği suçlar, şiddetli biçimde kınanarak Suriye'deki durumun UCM'ye sevk edilmesi ve savcının soruşturma başlatması isteniyordu.

Çin ile Rusya’nın Esed rejiminin ayakta kalabilmesi için bugüne kadar dördüncü defa BMGK’ya gelen tasarıya veto oyu verdi. CİHAN

Yorumlar