Rusya ile Bolivya arasında nükleer anlaşma

Rusya ve Bolivya, nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımının yanı sıra nükleer araştırma ve teknoloji merkezi kurulması yönünde anlaşma imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya ile Bolivya arasında nükleer anlaşma

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom Başkanı Sergey Kiriyenko, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales ve Enerji Bakanı Luis Alberto Sanchez ile El Alto kentinde Latin Amerika ve dünyanın en iyi ve en gelişmiş nükleer araştırma merkezinin açılması yönünde bir anlaşma imzaladı.

İmza töreninde konuşan Kiriyenko, "Bolivya Cumhuriyeti ve Devlet Başkanı Evo Morales'in ülkesinde bir ilk olacak merkez için Rusya ve Rus teknolojisini seçmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi. 

Çok amaçlı deneysel gama ışını ünitesi, 200-kilowatt basınçlı su reaktörlü bir tesisat ve siklotron parçacık ivmelendirici ile laboratuvarların yer alacağı proje için 300 milyon dolar bütçe ayrıldı.

BOLİVYA NÜKLEER ENERJİ KURUMU KURACAK

Bu arada Kiriyenko, gazetecilere verdiği röportajda, Bolivya'nın Rusya ile daha iyi işbirliği geliştirmek amacıyla kendi ulusal nükleer enerji kurumunu kuracağını belirtti.

Kiriyenko "Morales, sözkonusu nükleer araştırma merkezinin inşası esnasında bizimle işbirliği yapacak bir nükleer enerji kurumununun kurulacağını söyledi" dedi.

Yorumlar