Rusya: Cenevre-2 katılımcı listesiyle ilgili mutabakat sağlandı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye sorununun siyasi yollarla çözülmesi için uluslararası Cenevre-2 toplantısında yer alacak katılımcıların listesiyle ilgili mutabakat sağlandığını kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Rusya: Cenevre-2 katılımcı listesiyle ilgili mutabakat sağlandı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye sorununun siyasi yollarla çözülmesi için uluslararası Cenevre-2 toplantısında yer alacak katılımcıların listesiyle ilgili mutabakat sağlandığını kaydetti. İran’ın toplantıya katılması hususunda ise Moskova ve Washington arasında henüz mutabakat sağlanamadı.
Gazetecilere açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Gennadi Gatilov, toplantıda yer alacak katılımcıların listesi hususunda mutabakat sağlandığını ifade etti. Gatilov, “Yaklaşık 30 katılımcı var.” dedi.

İran’ın toplantıya katılması hususunda ABD ile mutabakat sağlanamadığına işaret eden Rus diplomat, “İran’ın katılmasından yana prensip tutumumuzu tekrar dile getirdik. Biz kesin şekilde şuna inanıyoruz: İran’ın toplantıya katılması önemli ve Suriye iç diyalogu sırasında gelecekte sağlanabilecek anlaşmaların uygulanması bakımından da önem arzediyor.” şeklinde konuştu.

TÜRK VE RUS DİPLOMATLAR GÖRÜŞTÜ
Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Cenevre’de Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov bir araya geldi. Rusya’nın Cenevre’de BM Daimi Temsilciliği’nde yapılan görüşmede, Türk-Rus ilişkilerinin yanısıra Cenevre-2 toplantısına hazırlıkla ilgili konuların ele alındığı kaydedildi.
CİHAN

Yorumlar