Rus siyasetçiden Kazakistan'a ilginç teklif

Rusya’nın yasaklanan eski Milliyetçi Bolşevik Partisi lideri Eduard Limonov, Kazakistan’ın kuzey bölgelerindeki şehirleri Rusya’ya vermesi gerektiği yönündeki açıklaması büyük tepki aldı.

Google Haberlere Abone ol
Rus siyasetçiden Kazakistan'a ilginç teklif

Rusya’nın yasaklanan eski Milliyetçi Bolşevik Partisi lideri Eduard Limonov, Kazakistan’ın kuzey bölgelerindeki şehirleri Rusya’ya vermesi gerektiği yönündeki açıklaması büyük tepki aldı. Eduard Limonov, facebook hesabından yaptığı açıklamada, Kazakistan’ın özellikle Rusya’ya yakın kuzey bölgelerindeki şehirlerin ülkesi tarafından ilhak edilmesi gerektiği teklifinde bulunmuştu.

Kazakistan’da yaşanan devalüasyon sonrası ülkenin zor bir dönemden geçtiğini iddia eden Rus muhalif siyasetçi, eski Sovyet ülkesi olan Ukrayna’da yaşanan siyasi krizin aslında kendisini mutlu ettiğini ifade ederek: “Ukrayna’da yaşanan kriz sonrası umuyorum ki, Ukrayna’nın bir kısmı Rusya’ya geçer.” ifadesini kullandı.

KAZAKİSTAN NOTA VERMEYE HAZIRLANIYOR
Bu açıklamadan sonra harekete geçen Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Rusya’ya nota vermeye hazırlanıyor. Konuyu değerlendiren Kazakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Janbolat Usenov, Limonov tarafından yapılan açıklamanın yersiz ve kabul edilemez olduğunu ifade etti. Rus siyasetçinin ruh sağlığının yerinde olup olmadığını merak ettiğini belirten Janbolat Usenov, Rusya ile Kazakistan’ın müttefik ülkeler olduğunu ve bu tür açıklamaların iki ülke ilişkilerine hiç bir katkı sağlamayacağını beyan etti.

CİHAN

Yorumlar