Rus senatör: Türkçe Olimpiyatları ilişkilerimiz açısından değerli

Rus-Türk İş Konseyi Başkanı ve Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi senatörü Ahmet Palankoyev, Moskova’da düzenlenen 10. Türkçe Olimpiyatları’nın ikili ilişkilerin geleceği bakımından değerli olduğunu söyledi. Cihan Haber...

Google Haberlere Abone ol
Rus senatör: Türkçe Olimpiyatları ilişkilerimiz açısından değerli

Rus-Türk İş Konseyi Başkanı ve Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi senatörü Ahmet Palankoyev, Moskova’da düzenlenen 10. Türkçe Olimpiyatları’nın ikili ilişkilerin geleceği bakımından değerli olduğunu söyledi.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Palankoyev, iki ülke arasında çok boyutlu ilişkilerin giderek geliştiğinden memnun olduklarını ifade etti. Rus senatör, “İlişkilerimiz dinamik şekilde gelişiyor. Ama ben bilim, kültür ve eğitim ilişkileri üzerinde durmak istiyorum. İki ülke kendi topraklarında sivil toplum örgüt ve kültür merkezleri programlarını gerçekleştiriyor. Bu programlar sadece ilişkilerimizi güçlendirmiyor, ayrıca gençlerin, genç kuşakların zihniyetine şunu yazıyor: Rus ve Türk halkları arasındaki dostluk kalıcıdır. Türk-Rus Kültür Merkezi ve Moskova Devlet Üniversitesi Asya ve Afrika Enstitüsü’nün düzenlediği Türkçe Olimpiyatları bu ilişkilerin sağlam şekilde artmasına hizmet ediyor.” şeklinde konuştu.

Olimpiyata katılan Rus öğrencilerin Türkçeye yoğun ilgisinin kendisini çok etkilediğini vurgulayan Palankoyev, “Rusya’nın çeşitli kentlerinden gelerek Moskova’da Türkçe Olimpiyatı’na katılan öğrenciler etkinlikte çok güzel performans sergiledi. Bu beni çok etkiledi. Bu çocuklara, onların ışık dolu yüzlerine bakarak şunu şimdiden görebiliyorum: Türk-Rus ilişkilerinin geleceği emin ellerde.” dedi.

Eğitimli gençlerin ilişkilerin artırılmasında önemli rol oynadığını ifade eden Palankoyev, “Kuşkusuz gençlerin olimpiyata ilgisi önemli husus. Eğitimli uzmanlar olmadan ilişkilerimizin sağlam şekilde artırılmasını tasavvur etmek zor. Bence her iki ülkenin öğrencileri Rusya ve Türkiye’de meslekleriyle ilgili staj da yapmalı, bu eğitim staj fırsatlarını artırmamız lazım. Rus-Türk İş Konseyi olarak Türk ortaklarımızla konuyu görüşüyoruz.” dedi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Türkçe Olimpiyatları final elemelerine 300 kadar öğrenci katılmış ve ödül töreni için de Kızıl Ordu salon tahsis etmişti. CİHAN

Yorumlar