Rus Savaş Uçaklarından Türk ve Amerikan Gemilerine Yakın Takip

Türk savaş gemisi Turgutreis Fırkateyni ve Amerikan Vicksburg savaş gemilerinin Karadeniz'de yaptığı ortak tatbikatı, Rus savaş uçakları çok yakından izledi.

Google Haberlere Abone ol
Rus Savaş Uçaklarından Türk ve Amerikan Gemilerine Yakın Takip

Türk harp gemisi Turgutreis Fırkateyni ve Amerikan Vicksburg harp gemilerinin Karadeniz'de gerçekleştirdikleri birlikte tatbikatı Rus harp uçakları aşırı yakından izledi.

'BİZE KARŞI OLDUĞU AÇIK'

Sivastopol deniz üssünden Ria Novosti'ye yapılan izahatda, 'Su-30 aşırı amaçlı harp uçakları ve Su-24'ler Karadeniz'de birlikte tatbikat oluşturan NATO gemilerine karşı kullanıldı. Karadeniz'de Türkiye'den Turgutreis Firkateyni ve Amerika'dan Vicksburg harp gemisi birlikte tatbikat yapıyordu. Bu gemilerin bizim uçaklarımız vasıtasıyla yapılacak bir saldırıya karşı tatbikat yaptıklarında kuşku yok…' bilgisi verildi.

'BİZDE UÇAKLARIMIZA TECRÜBE YAPMA İMKANI VERDİK'

Ajansa konuşan kaynak, 'Biz de Rus harp uçaklarına kendi hava savunma endüstrisi dışında tatbikat yapma ve deneyim kazanma olanağı verdik. Rus harp uçakları Karadeniz'in güney garp alanında olan iki harp gemisinin faaliyetlerini izledi. Salı günü de Novofederovka üssünden havalanan 3 tane Su-30 ve 4 tane Su-24 harp uçakları bu gemilerin üstünde rasat uçuşu yaptı.' değerlendirmesinde bulundu.

RUSYA, ASKERİ VE TEKNİK GÜCÜ ARTTIRDI

Kaynak Rus pilotların NATO gemilerinin deniz yolculuğu esnasında performanslarını izleme olanağı bulduğunu kaydetti. Rusya'nın Kırım'a dahil edilmesinden sonra Sivastopol askeri üssü yeni model Su-30 harp uçakları ile askeri teknik bölgede güçlendirildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar