Rus oligark Hodorkovski, İsviçre’ye gitti

İki haftadır Berlin’de bulunan Rus işadamı Michail Hodorkovski, eşini ve iki çocuğunu görmek üzere trenle İsviçre’ye gitti.

Google Haberlere Abone ol
Rus oligark Hodorkovski, İsviçre’ye gitti

İki haftadır Berlin’de bulunan Rus işadamı Michail Hodorkovski, eşini ve iki çocuğunu görmek üzere trenle İsviçre’ye gitti. Hodorkovski’nin ayrıca servetinin bulunduğu İsviçre bankalarıyla da görüşeceği öğrenildi.

Serbest kaldıktan sonra 20 Aralık’ta Almanya’nın başkenti Berlin’e gelen Rus petrol zengini Michail Hodorkovski, dün akşam saatlerinde İsviçre’ye hareket etti.

İsviçre medyası Hodokovski’nin Pazartesi günü bu ülkede olduğunu duyurdu ancak ne kadar kalacağına dair bir bilgi aktarmadı.

İsviçre’ye yaptığı vize başvurusu geçen hafta kabul edilen Rus oligarkın şimdiki eşi Inna ile ikiz oğulları Gleb ve İlja bu ülkede yaşıyor. Ayrıca Rus işadamının servetinin bir kısmı da İsviçre bankalarından bulunuyor.

Hodorkovski’nin Rusya’da 2003 yılında tutuklanıp hapse konmasından sonra 2004 yılında İsviçre’nin 5 bankasında bulunan 6,2 milyar Franklık servetine ihtiyat tedbiri konmuş ve hesaplar dondurulmuştu.

Ancak 2007 yılında İsviçre Federal Mahkemesi, söz konusu tedbir kararını kaldırmıştı. Hodorkovski’nin bugün itibariyle ne kadar serveti olduğu henüz bilinmiyor.

Kremlin karşıtı görüşleriyle tanınan Rus milyarder, 2003 yılında vergi kaçakçılığı ve yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmış ve 10 yıl hapis yattıktan sonra Putin tarafından affedilerek serbest bırakılmıştı. CİHAN

Yorumlar