Rus basını: Türkiye Berkin Elvan için sokaklara döküldü

İstanbul’da Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Hatay ve çeşitli illerde düzenlenen gösteriler ile ilgili haberler Rus basınında geniş şekilde yer ald.

Google Haberlere Abone ol
Rus basını: Türkiye Berkin Elvan için sokaklara döküldü

İstanbul’da Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Hatay ve çeşitli illerde düzenlenen gösteriler ile ilgili haberler Rus basınında geniş şekilde yer aldı.

Resmi 1.Kanal televizyonu, gösterilerin ülkenin büyük kentlerini sardığını ifade etti. Haberde polisin taş ve sopalarla saldıran göstericilere tazyikli suyla müdahale ederek onlarca kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

TV Tsentr televizyonu, Elvan için Türkiye’nin kentlerinde gösterilerin yapıldığına işaret ederek, halkın protesto yürüyüşüne çıktığını kaydetti. Haberde Ankara’da yapılan gösteride üniversite öğrencilerinin ana caddeyi kapattığı, polisin tazyikli suyla müdahalede bulunduğu ifade edildi.

SOKAĞA EKMEK ALMAYA ÇIKAN ELVAN HAYATINI KAYBETTİ

NTV televizyonu, göstericilerin ekmek parçalarıyla sokağa çıkarak protestoda bulunduğuna dikkat çekti. Televizyon, “Elvan Gezi gösterilerine katılmamıştı, sadece dükkana ekmek almaya çıkmıştı. O sırada ciddi darbe alarak komalık oldu. Dün doktorlar onun öldüğünü açıkladı.” ifadelerine yer verdi.

Zvezda televizyonu da benzer yorumda bulunarak polisin göstericilere müdahale ettiğini kaydetti.

Resmi İtar-Tass haber ajansı, Eskişehir’de göstericilerin, “Bu sadece başlangıç, mücadele devam ediyor!”, “Elvan’la omuz omuza!” gibi sloganlarla sokağa çıktığını vurguladı.

Benzer haberler Ria Novosti, Rosbalt, RBK, Novaya Gazeta, Vestnik Kavkaza (VK), Polit.ru ve başka haber ajans ve portallarında yer aldı.
CİHAN

Yorumlar