Rumların 5 yıllık Avrupa Parlamentosu vekilleri belli oldu

Avrupa Parlamentosu (AP) seçim sonuçlarına göre, Rum kesiminin 2014–2019 yılları dönemi AP milletvekilleri belli olurken, Rum siyasi partilerinin Avrupa Parlamentosu’nda sandalye dağılımı ise geçtiğimiz beş yıla göre değişmedi.Buna göre,...

Google Haberlere Abone ol
Rumların 5 yıllık Avrupa Parlamentosu vekilleri belli oldu

Avrupa Parlamentosu (AP) seçim sonuçlarına göre, Rum kesiminin 2014–2019 yılları dönemi AP milletvekilleri belli olurken, Rum siyasi partilerinin Avrupa Parlamentosu’nda sandalye dağılımı ise geçtiğimiz beş yıla göre değişmedi.

Buna göre, Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ)'nin 2, Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) 2, Demokrat Parti (DİKO) 1 ve Sosyalist EDEK Partisinin de AP’de 1 sandalyeye sahip olacak.

Oy verenlerin oranları temelinde, DİSİ partisinin oldukça yüksek oranlar aldığının görüldüğünü ifade edilirken, AKEL’in ise oylarını düşürmesi ve geçtiği zor aşamalara rağmen, güce sahip olduğu aktarıldı.

SEÇİMLERDE 1.600 POLİS GÖREV YAPTI; KIBRISLI TÜRKLER'İN BAZILARI OY KULLANAMADI

Rum Polisinin AP seçimlerinin düzgün gerçekleştirilmesini sağlamak için üst düzey güvenlik önlemleri aldığı ve dünkü seçimler sırasında bin 600 polis memurunun görev yaptığı haber verildi.

Rum basını seçimlerin her ne kadar sorunsuz geçtiğini bildirse de dünkü seçimlerde Kıbrıslı Türklerin adres sorunu gerekçesiyle oy kullanamadı.

EROĞLU: “SEÇİMLER GÜNEY’İN SEÇİMİDİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Güney Kıbrıs’ta yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinin Türk tarafı ile bir ilgisi bulunmadığını söyledi. Eroğlu, “Seçimler Güney’in seçimidir. Bizim beklentimiz, Kıbrıs Türk halkını temsil edecek parlamenterlerin seçilmesidir. Bu da ancak bir anlaşma sonrası gerçekleşebilir.” Şeklinde konuştu.

Türk tarafının Kıbrıs Cumhuriyeti’nde doğan haklar sonucunda Avrupa Parlamentosu’nda 2 sandalye hakkı bulunduğunu belirten Eroğlu, “ancak bu hak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından işgal edilmiştir.”ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar