Rumlar, Troyka'nın en zor denetiminde ter dökecek

Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Komisyonu yetkililerinden oluşan Troyka, Güney Kıbrıs ekonomisinin kurtarılmasına yönelik hazırlanan ve uygulamada olan memoranduma uyulup uyulmadığını denetlemek için üçüncü kez Kıbrıs'a geld.

Google Haberlere Abone ol
Rumlar, Troyka'nın en zor denetiminde ter dökecek

Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Komisyonu yetkililerinden oluşan Troyka, Güney Kıbrıs ekonomisinin kurtarılmasına yönelik hazırlanan ve uygulamada olan memoranduma uyulup uyulmadığını denetlemek için üçüncü kez Kıbrıs'a geldi.

Troyka heyetinin, Rum Merkez Bankası teknotratlarıyla bugün yapacağı temasların gündeminde, denetim, Kıbrıs Bankası ve batık krediler konularının bulunacağı öğrenildi. Troyka ile Rum Merkez Bankası arasında bu sabah, likidite, faiz oranları, borçlanmanın gelişimi, batık krediler ve 8 Ağustos 2013 tarihinde ilan edilen kısıtlayıcı önlemlerin hafifletilmesiyle ilgili yol haritasının uygulanma sürecine ilişkin olarak, finans sektöründeki konuların incelenmesinin bulunacağı da bildirildi.

Bu çerçevede ele alınacak konular arasında, denetim, denetleme kontrolü ve kurumsal yönetim konularının da bulunacağı öğrenilirken, Kıbrıs Bankasıyla ilgili likidite ve batık krediler konularının da ele alınacağı aktarıldı.

Yarın gündemde, likidite, batık krediler ve yeniden yapılandırma planı gibi kooperatif bankacılığı konularını değerlendirecek olan Troyka'nın, Cuma günü ise yeniden Kıbrıs Bankasıyla ilgili konular ve kredilerin yeniden yapılandırılmasını ele alacağı açıklandı.

Bu arada Troyka’nın bu denetiminin, üçüncü ve en zor kısmı olduğu da bildirildi.
CİHAN

Yorumlar