Rumlar, AP seçimleri için yarın sandık başına gidiyor

Yeni 751 vekilini seçecek Avrupa Parlamentosu’nda (AP) 6 koltuğu bulunan Güney Kıbrıs, yarın sandık başına gidiyor. Güney Kıbrıs’ta toplam 606 bin 916 seçmenin oy kullanacağı seçimde, Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ), Emekçi Halkın...

Google Haberlere Abone ol
Rumlar, AP seçimleri için yarın sandık başına gidiyor

Yeni 751 vekilini seçecek Avrupa Parlamentosu’nda (AP) 6 koltuğu bulunan Güney Kıbrıs, yarın sandık başına gidiyor.

Güney Kıbrıs’ta toplam 606 bin 916 seçmenin oy kullanacağı seçimde, Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ), Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) Demokrat Parti (DİKO), Sosyalist EDEK gibi partilerden 8 bağımsız aday yarışacak.

Kıbrıslı Türklerin de ilk kez oy kullanabileceği AP seçimlerinde, Güney Kıbrıs sınır kapıları yakınlarında kurulan sandıklarda oy kullanılabilecek.

5 Kıbrıslı Türk adayın bulunduğu seçimlerde, Deniz Birinci ve Alev Tuğberk “Drasi/Eylem” grubundan; Mehmet Birinci ve Osman Zorba Kıbrıs Sosyalist Parti’den ve Şener Levent de bağımsız aday olarak yarışacak.

Oy kullanma işlemi yerel saatle 07.00’de başlayıp, akşam 18.00’e kadar devam edecek. Avrupa Birliği üyesi 28 ülkede gerçekleşen seçimlerin sonuçları, tüm ülkelerdeki oy kullanma işlemi sona erdikten sonra açıklanacak. Resmi sonuçların yarın gece yarısı açıklanması bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar