Rum vekilden Avrupa Parlamentosu'nda Gazze'ye destek sorusu

Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) Avrupa Parlamentosu Milletvekili Neoklis Silikiotis’in, Avrupa Birliği'nin (AB) Dış Politika ve Güvenlik Komiseri Cathrine Ashton ve Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy’a, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği...

Google Haberlere Abone ol
Rum vekilden Avrupa Parlamentosu'nda Gazze'ye destek sorusu

Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) Avrupa Parlamentosu Milletvekili Neoklis Silikiotis’in, Avrupa Birliği'nin (AB) Dış Politika ve Güvenlik Komiseri Cathrine Ashton ve Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy’a, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıları neden kınamadığını sorduğu belirtildi.

Rum basını, Silikiots’in Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıların kabul edilemez olduğunu belirterek, AB’nin İsrail ile işbirliği anlaşmalarını neden hâlâ dondurmadığını sorduğunu kaydetti.

Bunun kabul edilebilir bir yaklaşım olmadığını savunan Silikiots'un, bu saldırıların daha fazla devam etmemesi gerektiğini belirterek İsrail'e uluslararası alanda gerekli yaptırımların uygulanması gerektiğini söylediği ifade edildi.

Öte yandan, Kıbrıs Barış Konseyi'nin, Lefkoşa Rum Kesimi’ndeki İsrail Büyükelçiliği önünde, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etmek amacıyla etkinlik yapacağı da bildirildi. CİHAN

Yorumlar