Rum ordusunda revizyona gidiliyor

Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) daha çağdaş ve daha esnek bir ordu haline gelmesi hedefiyle birliklerinin yeniden yapılandırılması konulu inceleme tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Rum ordusunda revizyona gidiliyor

Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) daha çağdaş ve daha esnek bir ordu haline gelmesi hedefiyle birliklerinin yeniden yapılandırılması konulu inceleme tamamlandı.

Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu, RMMO Komutanı Korgeneral Stilianos Nasis ve RMMO’nun diğer kurmaylarının önümüzdeki Perşembe günü itibarıyla inceleme hakkında Rum Meclisi Savunma Komitesi’ne detaylı bilgi vereceği bildirildi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, RMMO’nun yeniden yapılandırılmasıyla ilgili incelemede, özellikle askerlik süresinin kısaltılması önerisinin ilgi çekmesi bekleniyor.

Gazete edindiği bilgilere dayanarak incelemede RMMO’ya, özellikle birliklerin güvenliğiyle ilgili belirli görevler verilecek profesyonel asker alımıyla ilgili bir madde bulunduğuna vurgu yaparak, bu madde için ana şartın, askerlik süresinin kısaltılması olduğunu yazdı.

Habere göre Rum Savunma Bakanlığı’ndaki hâkim görüş, profesyonel asker alımı yapılmasının mümkün olduğu, askerlik süresinin tedricen ve profesyonel askerlerle bağlantılı kısaltılacağı yönünde. Yani askerlik süresinin tedricen kısaltılmaya başlanabilmesi için profesyonel asker alımına başlanmış olması zaruri görülüyor.

YÜZDE 68,8 SÜRENİN KISALMASINI İSTİYOR

Öte yandan bir başka Rum gazetesi Simerini, Rum halkının yüzde 68,8’inin askerlik süresinin kısaltılması gerektiği görüşünde olduğunu yazdı.

Gazeteye göre Prime Consulting Ltd. tarafından Güney Kıbrıs’ta 4-7 Şubat’ta yapılan bir kamuoyu yoklamasında, Rumların yüzde 31,2’si RMMO’daki askerlik süresinin kısaltılması görüşüne karşı çıkıyor.

Aynı araştırmada Rum halkının büyük bölümünün (yüzde 76,6), zorunlu savunma katkı payının bir bölümünün bütçe açığının kapatılmasına kanalize edildiğinden habersiz olduğu ortaya çıktı. Ancak bu zorunlu savunma katkı paylarının bütçe açığının kapatılması için kullanılması gerekip gerekmediği sorusuna katılımcıların dörtte üçü (yüzde 65,3) evet dedi. CİHAN

Yorumlar