Rum Bakan'dan Kıbrıs müzakerelerinde ABD itirafı

Kıbrıs sorununda yaşanan son gelişmelerin ABD’nin müdahalesi sonrası gerçekleştiğini dolaylı olarak kabul eden Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, "Ortak açıklamanın Kıbrıs sorununun çözümü olmadığını.

Google Haberlere Abone ol
Rum Bakan'dan Kıbrıs müzakerelerinde ABD itirafı

Kıbrıs sorununda yaşanan son gelişmelerin ABD’nin müdahalesi sonrası gerçekleştiğini dolaylı olarak kabul eden Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, "Ortak açıklamanın Kıbrıs sorununun çözümü olmadığını." söyledi. Ortak açıklamanın başlangıcın temelini teşkil ettiğini ekleyen Kasulidis, müzakerelerin sonunda ne olacağını kimsenin bilemeyeceğini ifade etti.

Son günlerde yaşanan gelişmelerin ABD’nin müdahalesi sonrasında gerçekleştiği şeklindeki soruya, "Bu sonucun mantık dışı" olmadığı cevabını veren Kasulidis, "Eğer bugün karşımızda, Sayın Hristofyas’la anlaşma yapan Talat olsaydı ortak açıklamaya ihtiyaç olmayabilirdi." dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, 3-4 aylık müzakerelerin ardından referanduma ulaşılabilineceğine dair görüşünü gerçekçi bulmadığını aktaran Kasulidis, müzakerelerin takvimin ilerlemesini belirleyeceğini dile getirdi.

AB’nin sadece Kıbrıs sorununda değil birçok uluslararası konuda isteksiz davrandığını ve girişimleri ABD’ye bıraktığını belirten Kasulidis, buna karşın müzakereler başladığında AB’nin daha etkin bir rol üstleneceğine inandığını, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’nun bu yönde taahhütleri bulunduğunu öne sürdü. CİHAN

Yorumlar