Rousseff: İsrail Gazze’de katliam yapıyor

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, İsrail’in "özellikle kadın ve çocuklardan oluşan sivilleri vurarak" bir katliam yapmaktan sorumlu olduğunu belirtti. Gazze Şeridi’ne yapılan müdahalenin orantısız olduğuna dikkat çeken Rousseff, bunun...

Google Haberlere Abone ol
Rousseff: İsrail Gazze’de katliam yapıyor

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, İsrail’in "özellikle kadın ve çocuklardan oluşan sivilleri vurarak" bir katliam yapmaktan sorumlu olduğunu belirtti. Gazze Şeridi’ne yapılan müdahalenin orantısız olduğuna dikkat çeken Rousseff, bunun etnik bir temizleme değilse de kesin bir katliam anlamına geldiğini vurguladı.

Estado de Sao Paulo gazetesine verdiği demeçte İsrail ile yaşanan gerilime değinen Rousseff, İsrail tarafının sarf ettiği yakışıksız sözlerin, iki ülke arasında olumsuz bir atmosfer oluşturduğunu ve bundan sonraki süreçte kullanılacak kelimelere dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Brezilya’nın tepkisi üzerine, İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yigal Palmo’nun yerel basında Brezilya hakkında kullandığı "diplomatik cüce" benzetmesini değerlendiren Brezilya lideri, bu ifadenin son derece üzücü ve gerçek dışı olduğunu belirtti.

Bununla birlikte Brezilya ve İsrail arasında diplomatik bir kriz olmadığını savunan Rousseff, Brezilya’nın İsrail’i tanıyan ilk devlet olduğunu hatırlatarak bölgede iki devletin varlığına da destek verdiklerini ifade etti.

Birleşmiş Milletler’in acil ateşkes çağrısını olumlu bir yaklaşım olarak gören Rousseff, "Ancak süreç böyle devam edemez." diyerek var olan duruma tepkisini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar