Romanya Türk okulu öğrencileri, bilim ve teknoloji projelerini yarıştırdı

Romanya'da, 11 Türk okulu öğrencisi, bilim ve teknoloji projesiyle kendi aralarında yarıştı.

Google Haberlere Abone ol
Romanya Türk okulu öğrencileri, bilim ve teknoloji projelerini yarıştırdı

Romanya'da, 11 Türk okulu öğrencisi, bilim ve teknoloji projesiyle kendi aralarında yarıştı. 163 proje arasından dereceye girenler, uluslararası yarışmalarda Romanya'yı temsil edecek.

19 yıldır Romanya'da hizmet veren Türk okulları, uluslararası bilim olimpiyatlarına göndereceği projeleri ön yarışmayla belirliyor. İlk adım isimli yarışmanın üçüncüsü başkent Bükreş'teki okulda yapıldı. Yarışmada, 11 okuldan gelen 250 öğrenci bilim ve teknoloji alanındaki projelerini sergiledi. İlkokullu mucitlerin de ilgi gösterdiği yarışmada 163 proje, meraklıların ve jürinin beğenisine sunuldu. Jüri üyeleri, dereceye giren çalışmaları seçmekte zorlandı. Bazı projeleri bizzat test ederek not verdi.

Minik mucitlerde ise emeklerini sunma heyecanı gözlendi. Geleceğin laboratuarını kurdukları stantla tanıtan öğrenciler, çalışmalarını “Enerjisini güneş ve deniz dalgası gibi doğal kaynaklardan üretebilen, içinde kimya ve biyoloji laboratuvarlarının olduğu bir proje ile yarışmaya katıldık. Bu süreçte öğretmenlerimizden büyük destek gördük.” ifadeleriyle anlattı.

Veliler de, stant açan evlatlarının yanında yer aldı. Yaş ilinden gelen avukat veli İon Haraga, “Oğlum da ben de aynı heyecanı yaşıyoruz. Okulumuzdan son derece memnunuz. Öğretmenlerinin uyguladıkları sistemi çok beğeniyoruz.” dedi.

Romanyalı öğrenci ve veliler günün yorgunluğunu, Türk velilerin hazırladıkları ikramlarla attı. Yarışma sonunda dereceye giren projeler ödüllendirildi. Ödül alan çalışmalar, kendi alanlarında uluslararası yarışmalarda Romanya'yı temsil edecek. CİHAN

Yorumlar