Rehin TIR şoförlerinin aileleri Erbil’de endişeyle bekliyor

Irak’ın Musul bölgesinde Irak-Şam İslam Devleti(IŞİD)örgütü tarafından rehin alınan Türk TIR şoförlerinin yakınları, Erbil’de kendilerine verilecek müjdeli haberi bekliyor. İlgisizlikten şikayet eden şoför yakınları, Türk yetkililerden...

Google Haberlere Abone ol
Rehin TIR şoförlerinin aileleri Erbil’de endişeyle bekliyor

Irak’ın Musul bölgesinde Irak-Şam İslam Devleti(IŞİD)örgütü tarafından rehin alınan Türk TIR şoförlerinin yakınları, Erbil’de kendilerine verilecek müjdeli haberi bekliyor. İlgisizlikten şikayet eden şoför yakınları, Türk yetkililerden hiç kimsenin kendilerini arayıp sormadığını iddia etti.TIR şoförleri için yetkililerin hiçbir girişimde bulunmadığını illeri süren rehine yakınları, Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskının rehin TIR sürücülerini ikinci plana itildiğini kaydetti. Türk şoförlerin yakınları, 6 günden beridir otel köşelerinde beklediklerini, gelişmeleri sadece gazete ve televizyondan takip ettiklerini ifade etti.

ÇOCUKLARIMIZ EKMEKLERİN PEŞİNDEYDİ

Cihan Haber Ajansı(Cihan) muhabirine konuşan kaçırılan şoför Mehmet Nezir Çakar’ın amcası Abit Çakar, “Lütfen çocuklarımızı bıraksınlar, ne suçumuz vardı. Çocuklar ekmeklerin peşindeler, eğer şirketle yada devletle bir hesapları varsa hesaplarını onlarla görsünler. Bu çocuklar ayda 500 dolar için çalışıyorlar. Biz burada perişan bir durumdayız. Hiç bir şeyden haberimiz yok. Şoförlerin nerede olduklarını bilmiyoruz. 32 kişinin ailesi burada birlikte televizyon seyrediyoruz. " dedi.

DİPLOMATLAR SERBEST BIRAKILIRSA, HALİMİZ NE OLUR BELLİ DEĞİL

İlgisizlikten şikayet eden rehine şoför Mustafa Tezdönen’in babası Abdulvehap Tezdönen, kendilerinin ikinci plana itildiğini iddia etti. Erbil’de 6 günden beri hiçbir şey yapamadıklarını belirten Tezdönen, kendilerini hiçbir yetkilinin arayıp sormadığını vurguladı.

Çok tedirgin olduklarını ifade eden Tezdönen şunları söyledi: “Buradayız, ama bir şey yapamıyoruz. Kimse bizi aramıyor. Ne hükümet ne devlet. Konsolosluğu arıyoruz, ama ne gelen var, ne giden. Hükümete çağrımız, bizimle ilgilensinler. Biz sanki ikinci plandayız. Biz o gözle bakıyoruz. Başbakana ve Dışişleri Bakanlığı'mıza çağrımız bizi de konsolos seviyesine koysunlar. Bugün konsolos bırakılırsa, halimiz ne olur belli değil”

Rehine oğlu ile iki kez görüştüğünü de belirten Tezdönen, “Oğlum ne ölüdür, ne sağdır. Endişeleniyoruz, öldürmüşler mı, sağ mı, yaşıyor mu bunu bilmiyoruz. 31 kişinin ailesi burada. Otellerde zor yer bulduk. ”

SİYASİ RANT OLMASIN

Cavit İsmailoğlu ve Serdar Bayar adlı rehinelerin yakını Serhat Soysam ise, Erbil Türk Başkonsolosluğu'ndan kendilerine hiçbir bilgilendirmenin yapılmadığını iddia etti.

Bu olayın siyasi rant olmasını istemediklerini kaydeden Soysam, yapılan yanlış haberlere de tepki gösterdi. Soysam “Televizyonlarda görüyoruz, bas bas bağrlıyor. Yok zırhlı araç gönderildi. Yok bırakıldı. Yok bırakılmadı. Biz bunları izlerken sıkıntı yaşıyoruz. Bizi Urfa'dan, Silopi'den arayan ailelerimize bir şey diyemiyoruz. Söyleyecek bir şey bulamıyoruz. Ne söylesek yalancı konumuna düşüyoruz. Bir bilgilendirme de yapılmıyor, bekliyoruz.”

İKİNCİ SINIF MUAMELE GÖRÜYORUZ

Yetkililerin rehinelerle ilgilenilmesini isteyen Soysam, “Başbakandan ve herkesten temennimiz odur ki bunlarla da ilgilenmeleri. İzlediğim kadarı ile televizyonlarda sadece konsolosluk konuşuluyor. Biz her halde ikinci sınıf muamele görüyoruz. Konsolos bırakılırsa bizimkileri de bırakırlar diye düşünüyoruz. Biz de artık konsolosu izlemeye başladık. Umarım bu canlarla siyasi bir rant sağlanmaz." ifadesini kullandı.

80 CAN İÇİN ÜZÜLÜYORUZ

Soysam,”Kendileri ile ara sıra konuşuyoruz. Telefon veriyorlar, sırayla ailelerle görüştürüyorlar. İyiyiz diyorlar, ama ne kadar iyiler onu da bilmiyoruz. Onlar artık bize umut veriyor. Biz bittik, artık sabrın sonuna geldiği noktadayız. Sivil toplum örgütleri ellerini vicdanına koysunlar biz 80 candan bahsediyoruz. Hepsi için üzülüyoruz sadece 32 kişi için değil.”

BİZ BURADA TÜRKİYE’DE İSE AİLELER PERİŞAN VAZİYETTE

Mehmet Şimşek ise amca oğlu Ramazan Şimşek ile iki yeğeni Sıracettin Karakan ve Servet Karakan için Erbil’e geldiğini ifade etti.

Kendilerinin burada, Türkiye’de ise ailelerin perişan olduğuna dikkat çeken Şimşek, “Biz tedirginiz. 6 gündür buradayız. Başbakan ve Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz, rehineler ilgilensinler.”

Merkezi Gaziantep’te bulunan bir petrol firmasına bağlı olarak çalışan ve İskenderun Limanı’ndan Musul yakınlarındaki Geyara bölgesindeki bir termik santrale akaryakıt taşıyan 32 TIR şoförü, Musul’u ele geçiren IŞİD örgütü tarafından rehin tutuluyor.

CİHAN

Yorumlar