Rasmussen: Rusya taahhütlerini yerine getirmiyor

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya'nın Ukrayna ile ilgili taahhütlerini yerine getirdiğine dair bir işaret görmediğini söyledi.NATO dışişleri bakanları toplantısı öncesinde konuşan Rasmussen, "Güvenliğimiz kritik bir eşikte....

Google Haberlere Abone ol
Rasmussen: Rusya taahhütlerini yerine getirmiyor

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya'nın Ukrayna ile ilgili taahhütlerini yerine getirdiğine dair bir işaret görmediğini söyledi.

NATO dışişleri bakanları toplantısı öncesinde konuşan Rasmussen, "Güvenliğimiz kritik bir eşikte. Doğu Avrupa'dan Kuzey Afrika ve Ortadoğu'ya yeni ve eski tehditlerle karşı karşıyayız. Bu yüzden hazırlıklarımızı yeni durumlara adapte etmeyi sürdürmeli, yetenek ve ortaklıklarımıza yeniden yatırım yapmalıyız." dedi.

Kırım'ın Rusya topraklarına katılmasının Moskova ile işbirliği programlarının askıya alınmasına yol açtığını hatırlatan Rasmussen, "Üzülerek söylüyorum ki; Rusya'nın uluslararası taahhütlerini yerine getirdiğine dair bir işaret yok. Bu yüzden bugün, Rusya ile ilişkilerimizi gözden geçirerek bundan sonraki adımı belirleyeceğiz." dedi. Rasmussen, Ukrayna'ya uzun vadede verilecek destekle ilgili de bir paket hazırlayacaklarını ifade etti.

Gürcistan'ın ittifaka yaklaştıracak bir işbirliği paketi de hazırladıklarını ifade eden Rasmussen, Karadağ'ın NATO'ya katılmasıyla ilgili kararın ise gelecek sene alınabileceğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar