Rakka bombardıman altında

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rakka’da gerçekleştirilen hava saldırısında en az 39 ölü olduğunu belirtti. Saldırıları kimin gerçekleştirdiği henüz bilinmiyor.

Google Haberlere Abone ol
Rakka bombardıman altında

Rakka'da gerçekleştirilen saldırılarda aralarında çocuklar ve kadınların da olduğu 60 yaralı olduğu bildirildi. Henüz saldırıları gerçekleştirenlerin, Suriye rejimi mi, Rus güçleri mi olduğu bilinmiyor.

Suriye’de üç hafta önce kabul edilen ateşkesin ardından, Cenevre’deki barış konuşmaları devam etmesine rağmen, bölgedeki şiddetin azaldığı ama savaşın durdurulmadığı bildirildi.

Palmira'da da şiddet sürüyor

Rus savaş uçakları, Suriye’nin tarihi kenti Palmira düzinelerce hava saldırısında bulundu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Palmira ve çevresine 70 baskın yapıldığını ancak yaralılar konusunda henüz bir bilgi olmadığını bildirdi. Palmira şehri Mayıs ayından beri IŞİD’in işgali altında.

Suriye rejimi güçleri, şehri geri almayı amaçlıyor. Rusya, Palmira’da IŞİD’in tam olarak çıkarılabilmesi için gereken ortamın sağlandığını ve Rus kuvvetlerinin çoğunun bölgeden çekilmiş olmasına rağmen Suriye IŞİD’e karşı hava saldırılarının devam ettiğini belirtti.

Suriye'de kabul edilen ateşkes anlaşması IŞİD, El Kaide ve benzer terör örgütlerini kapsamıyor.

Yorumlar