Rahman'dan Ukrayna için Tacikistan benzetmesi

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Ukrayna'daki gelişmelerin Tacikistan'ın 1990'lı yıllarda yaşadığı durumu bir benzeri olduğunu söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 9 Mayıs Zafer Bayramı daveti için Moskova'da bulunan Rahman,...

Google Haberlere Abone ol
Rahman'dan Ukrayna için Tacikistan benzetmesi

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Ukrayna'daki gelişmelerin Tacikistan'ın 1990'lı yıllarda yaşadığı durumu bir benzeri olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 9 Mayıs Zafer Bayramı daveti için Moskova'da bulunan Rahman, ikili temaslarda bulundu. Putin ile görüşen Rahman, "Bu gelişen olaylar bize tanıdık geliyor. Tacikistan 1990'lı yılların başında bağımsızlığını ilan etme döneminde iç savaş ile karşı karşıya kaldı. Bu da ülkeye ekonomik açıdan en ağır darbe oldu" şeklinde konuştu. Rahman, Tacikistan'daki iç savaşta 157 binden fazla insanın öldüğünü ve 10 milyar dolarlık maddi zararın ortaya çıktığını hatırlatarak, Ukrayna'da silahlı çatışmalara yol verilmemesi gerektiğini kaydetti. Tacik lider, Ukrayna'da gelinen durumun barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Putin'in davetine Raman'ın yanı sıra Kırgızistan, Belarus ve Ermenistan devlet başkanları da icabet ederek Moskova'ya gitmişti.

CİHAN

Yorumlar