Putin'den Nükleer Alarm İtirafı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kiev'de yaşanan gösteriler sırasında nükleer gücün alarm durumuna geçirildiğini itiraf etti.

Google Haberlere Abone ol
Putin'den Nükleer Alarm İtirafı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kiev'de gerçekleşen Maydan Devrimi esnasında nükleer gücün alarm niteliğine geçirildiğini söyledi.

'SİLAHLI KUVVETLERE REHBERLİK YAPMAK ZORUNDA KALDIM'

Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasının yıldönümü vesilesi ile Rossiya 1 televizyonunun hazırladığı 'Kırım, Eve Dönüş' belgeseline konuşan Putin, 'Çalışmalarımız başında silahlı kuvvetlere rehberlik yapmak mecburiyetinde kaldım. Bu sırf rehberlik değil, herhangi bir büyüme mecburiyetinde nasıl devinim edileceği hakkında talimatlar de vardı.' dedi.

'KIRIM'DA RUSLAR YAŞIYORDU, BUNU BOŞ VEREMEZDİK'

Rusya'nın nükleer gücünü alarm niteliğine geçirdiği hakkında soruya cevap verici Rus lider, 'Biz bunu yapmaya hazırdık. Ben bunu arkadaşlarımla paylaştım. Onlara açık bir biçimde Kırım'ın tarihsel topraklarımız olduğunu söyledim. Orada Ruslar yaşıyordu ve çıkarlarını tehlikede hissediyordu. Biz bunu anlamsız veremezdik. Bunu bir vuruş ile yapmadık.' biçiminde konuştu.

'BİZİ HAREKETTE BULUNMAYA ZORLADILAR'

Batılı ortakların binlerce kilometre ötede olduğunu belirten Putin, 'Biz oradaydık ve orası bizim toprağımızdı. Ne için savaşacağız? Siz bilmiyorsunuz? Biz bunu yaptık, bunu yapmaya hazırdık. Bu dürüst ve açık bir pozisyon. Yani bu bir yol. Onlar pratik bir biçimde bizi bu yönde harekette bulunmaya zorladı.' tespitinde bulundu.

'KIRIM'IN UKRAYNA'DAN AYRILMASINI ASLA DÜŞÜNMEDİK'

Kiev'de vuruş gerçekleşmeden evvela Kırım'ın Ukrayna'dan ayrılması anlamında herhangi düşüncelerinin olmadığını savunan Putin, sözlerine şöyle devam etti: 'Biz Kırım'ın Ukrayna'dan ayrılmasını asla düşünmedik. Ancak Kiev'de darbenin olması, meşru olmayan bir biçimde iktidarın el değiştirmesi ve arkasından Kırım'daki şahısların çıkarlarını tehlikede hissetmesi sonrası, biz bunu düşündük.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar