Putin’den Kırım’a iki hediye; emeklilere zam, 2 milyar dolarlık köprü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümet toplantısında Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Rusya’ya bağlanması ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Putin’den Kırım’a iki hediye; emeklilere zam, 2 milyar dolarlık köprü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümet toplantısında Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Rusya’ya bağlanması ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Putin hükümetten Kırım’da yaşayan emeklilerin maaşlarının Rusya ile eş seviyeye yükseltilmesini istedi.

Putin, Rusya’yı Kırım’a bağlayan Kerç Boğazı’nın üzerine 2 milyar dolarlık yatırımla köprü yapılmasını istedi. Rusya ile Kırım arasında ulaşımı kolaylaştıracak köprüden trenyolu da geçecek.

Kerç boğazı üzerinden otomobil ve trenyolu geçişi olan köprüye ihtiyaç olduğunu ifade eden Putin, trenyolu ulaşımını doğrudan sağlamış olacak. Rusya ile Kırım arasında trenyolu bağlantısı halen Ukrayna üzerinden gerçekleşiyor.

Putin’in önerisini değerlendiren Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, köprü projesi ile ilgili fizibilite çalışmalarına başlandığını, boğazın altından geçecek bir tünel alternatifini de değerlendirdiklerini kaydetti. Sokolov Kerç Boğazı’na inşa edilecek en iyi projenin yıl sonuna kadar belirleneceğini ifade etti.

Kırım halkının emekli maaşlarının da Rusya seviyesine çıkarılmasını isteyen Putin, “Tüm Rusya halkları eşit şartlarda olmak zorunda. Kırım halkının emekli maaşları ile ilgili durumu Çalışma Bakanı ve Duma değerlendirmeli. Bunu bir kenara koymayın, mümkün olan en kısa sürede yapın…” talimatı verdi.

KIRIM RUS TURİSTLER İÇİN EN AZ TÜRKİYE KADAR CAZİP OLACAK

Rusya Maliye Bakanlığı, Kırım bütçesinin aylık 70-80 milyon doları bulan bütçe açığının kapatılması için kolları sıvarken, Sanayi Bakanlığı da bölgeye yatırım için çalışmalara başladı. Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinski de Rus turistler için Kırım’ın en az Türkiye kadar cazip hale getirilmesini istedi. Medinski daha önce Rus turistlere Mısır’a gitmek yerine Kırım’a gitmeleri tavsiyesinde bulunmuştu. CİHAN

Yorumlar