Putin’den 65 bin askere “savaşa hazır ol” denetimi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Merkezi Askeri Bölgede görev yapan tüm askeri birliklerin “savaşa hazır durumuna ilişkin” sürpriz bir denetim emri verdi.Putin’in emri ile ilgili açıklamada bulunan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu,...

Google Haberlere Abone ol
Putin’den 65 bin askere “savaşa hazır ol” denetimi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Merkezi Askeri Bölgede görev yapan tüm askeri birliklerin “savaşa hazır durumuna ilişkin” sürpriz bir denetim emri verdi.

Putin’in emri ile ilgili açıklamada bulunan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, karar uyarınca 11:00’dan itibaren tüm Merkezi Askeri Bölge’de yer alan birliklerin kapsamlı bir savaşa hazır durumuna getirildiğini kaydetti. Sürpriz denetim 28 Haziran’a kadar sürecek.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov, savaş hazır ol denetimine 65 bin asker ve 5 bin 500 adet zırhlı araç ve tank, 180 savaş uçağı ve 60 helikopterin dahil olduğunu kaydetti.

Rus liderin denetim emrinin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun 20-27 Haziran tarihleri arasında ateşkes ilanının ardından gelmesi dikkat çekti.

Poroşenko Rusya sınırında 10 kilometrelik bir tampon bölge oluşturulmasını, Donbas’ta savaşan silahlı milis güçlerin silah bırakmalarını ya da oluşturulacak koridordan ülkeyi terk etmelerini istiyor.

Rusya ise Poroşenko’nun kararını ateşkesten çok ültimatom olarak değerlendiriyor.

CİHAN

Yorumlar