Putin yıllık basın toplantısında; Ukrayna kardeş ülke olduğu için yardım ettik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geleneksel olarak düzenlediği yıllık basın toplantısında yaptığı açıklamada Ukrayna ile sağlanan anlaşmanın Kiev’de devam eden gösteriler ya da AB ile askıya alınan işbirliği anlaşması ile bağlantılı olmadığını söyled.

Google Haberlere Abone ol
Putin yıllık basın toplantısında; Ukrayna kardeş ülke olduğu için yardım ettik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geleneksel olarak düzenlediği yıllık basın toplantısında yaptığı açıklamada Ukrayna ile sağlanan anlaşmanın Kiev’de devam eden gösteriler ya da AB ile askıya alınan işbirliği anlaşması ile bağlantılı olmadığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’le önceki gün yaptığı toplantıda doğalgaz fiyatlarında üçte bir oranında indirim yapmış ve Ukrayna devlet şirketlerine 15 milyar dolarlık tahvil alımı sözü vermişti. Rusya’nın bu vesile ile Ukrayna ekonomisine yıllık ortalama 7 milyar dolar bir katkı sağlayacağı belirtilmişti. Rusya ile yapılan anlaşmaları değerlendiren Ukrayna Başbakanı Mikola Azarov, ülkenin iflas ve sosyal patlamadan kurtulduğunu belirtmişti.

Ukrayna’nın mali ve siyasi durum açısından zor bir dönemde olmasının kendilerini bu yönde bir karar almaya ittiğini belirten Putin, “Herhangi bir aşağılama olmadan söylemek istiyorum. Biz çok sıklıkla kardeş ülke ifadelerini duyuyoruz. Ukrayna ekonomik, siyasi ve sosyal olarak zor durumda… Eğer biz kardeş ülke diyorsak, o zaman zor durumda olan Ukrayna halkına yardım etmeliyiz…” dedi.

Ukrayna eski başbakanı Yulia Timoşenko ile 2009’da imzalanan anlaşmanın da doğru olduğunu hatırlatan Putin, “Timoşenko’nun Başkan olduğu hükümetle doğalgaz konusunda çok çalıştık. Tüm Avrupa ülkelerine uygulanan fiyat formülasyonunun aynısı uygulandı…” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar