Putin: Ukrayna’da yaşananlar, Rusya’yı çevreleme politikasının sonucu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da yaşanan gelişmelerin Rusya’yı çevreleme politikalarının sonucu olduğunu söyledi.Moskova’da büyükelçilerle yaptığı toplantıda konuşan Putin, “Ukrayna’da yaşananlar yıllarca biriken...

Google Haberlere Abone ol
Putin: Ukrayna’da yaşananlar, Rusya’yı çevreleme politikasının sonucu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da yaşanan gelişmelerin Rusya’yı çevreleme politikalarının sonucu olduğunu söyledi.

Moskova’da büyükelçilerle yaptığı toplantıda konuşan Putin, “Ukrayna’da yaşananlar yıllarca biriken olumsuzlukların doruk noktası. Biz uzun zaman önce bu konuda uyardık. Maalesef bizim tahminlerimiz doğru çıktı. Dünya haritasında daha fazla bölge güvenlik açığı içinde…” dedi.

Ukrayna’da yaşananların Batı'nın Rusya’nın bağımsız politika yaklaşımını kabul etmediğinin işareti olduğunu söyleyen Putin, çifte standart anlayışındaki politikaların Rusya ile ilişkilerde çalışmadığını ifade etti.

Batı'nın kendi prensiplerini diğer ülkelere dayatmaktan vazgeçmesini ümit ettiklerini vurgulayan Rus lider, “Batı tüm dünyayı kışla görüp kendi tek tip kural ve normlarını dayatmaktan geri durmalı. Batı eşitlik, karşılıklı saygı ve diğerlerinin çıkarlarını da dikkate alacak şekilde politika geliştirmeli.” çağrısında bulundu.

RUSYA’YA KARŞI ŞANTAJ YAPILIYOR

Rusya’ya karşı yaptırım tehditleri ile şantaj yapıldığını savunan Putin, bunların tek taraflı politikaların sonucu olduğunu vurguladı.

Ukrayna’da Kiev ve doğu bölgeleri arasında ateşkes sürecinde somut bir görüşme yapılmadığı eleştirisi getiren Putin, “Ateşkes ilanı özü itibari ile olumlu. Ancak bu bölgede yaşayan tüm halkların kabul edeceği şekilde krizin çözümü için yeterli olmadı.” dedi.

Batılı meslektaşları ile birlikte Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’yu savaşın istikrar sağlamak için iyi bir yol olmadığı konusunda ikna edemediklerini ifade eden Putin, Poroşenko’nun yeniden başlayan operasyonlarla ilgili sorumluluk üstlendiğini kaydetti.

Brüksel’le Güney Akım doğalgaz boru hattının inşası konusunda yaşanan sorunlara da değinen Putin, daha fazla Avrupalı politikacı ve iş adamının, Avrupa stratejilerinin bir kısım kısa görüşlü ve ideoloji temelli yaklaşımlara rehin bırakılmaması gerektiğini anladığını belirtti.

CİHAN

Yorumlar